Kunststof schuifpui

Een schuifpui kent veel voordelen, u creëert namelijk veel meer licht en ruimte in uw woning. Door de schuifpui open te zetten, verbindt u uw tuin aan uw woning en ontstaat er een vrije doorgang. Vanuit uw woning geniet u van de schoonheid van de natuur. Door de schuif open te zetten, laat u een heerlijk briesje door het huis waaien op een warme zomerdag.

kunststof schuifpui

Verschillende puien

Een schuifpui is een aanzienlijke investering, waar u echter ook veel voor terug krijgt. Doordat het een hele investering is, wilt u natuurlijk wel gelijk een goede keuze maken. Een schuifpui kent veel voordelen, want door het plaatsen van een pui, creëert u meer natuurlijk licht en ruimte in huis. Tevens kunt u het balkon, of uw tuin gemakkelijker bij de woning betrekken. Uw uitzicht over de tuin verbetert en u kunt nu zelfs binnen van uw tuin genieten.

Soorten glas

Natuurlijk hebt u keuze uit een aantal verschillende soorten glas. Het is uw keuze wat voor glas u in uw schuifdeur wilt hebben. In sommige gevallen is het al een standaard schuifpui met glas erin. Dit zal in de meeste gevallen isolatieglas zijn. Vraag dit nog wel na bij de aanbieder, u wilt namelijk wel het juiste aanschaffen. Met isolatieglas bespaart u namelijk meer op uw energierekening dan met enkel- of dubbelglas.

Voor- en nadelen van kunststof

Steeds meer mensen stappen over op kunststof, dit komt omdat dit meer voordelen heeft ten opzichte van andere materialen. De kunststof schuifpuien zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een erg lange levensduur. De kunststof is er in allerlei kleuren en structuren. U kunt het zelfs verkrijgen met een houtnerfstructuur, waardoor het erg veel op hout gaat lijken, maar u behoudt de voordelen van kunststof. Naast dat de pui er mooi uit moet zien, let u natuurlijk ook op de inbraakpreventie van de schuif. Kunststof is van zichzelf hard materiaal en is in combinatie met het juiste hang- en sluitwerk bestand tegen een inbraak. Daarnaast werkt kunststof erg isolerend en houdt het de warmte goed binnen. Een nadeel van kunststof is dat het wat duurder is in vergelijking tot andere materialen en is het minder gemakkelijk te repareren.

Gratis offertes vergelijken

Waar moet u op letten bij de aanschaf?

Er zijn altijd een aantal factoren waar u op moet letten bij het aanschaffen van een pui. Natuurlijk is het materiaal het belangrijkste, dit moet wel bij de rest van het huis en in uw interieur passen. Bij het zoeken en het aanschaffen moet u op een aantal punten letten, voor u een aantal punten op een rijtje:

  • Let naast de inbraakbeveiliging ook op het isolatieglas dat er in de schuifpui wordt geplaatst. Dit glas is niet alleen belangrijk voor de isolatiewaarde van uw woning, maar het juiste isolatieglas is ook belangrijk voor de inbraakbeveiliging. Het is daarom belangrijk om naast het materiaal van de schuifpui, ook naar het glas te kijken.
  • Let op de isolatiewaarde van de pui zelf, om zo onnodige stookkosten te voorkomen. U hoeft hierdoor minder warmte te stoken.
  • Wordt uw schuifpui gemonteerd door de monteurs, laat dan tegelijk ook de juiste sloten monteren. Het juiste hang- en sluitwerk dat een Politiekeurmerk Veilig Wonen draagt, dan houdt u de inbrekers beter buiten de deur. Tevens kunt u hiermee op den duur de premie van uw inboedelverzekering verlagen.
aanschaffen kunststof schuifpui

Prijzen voor een schuifpui

Een pui kan geheel worden aangepast op uw woning. De prijzen voor een schuifdeur liggen daarom in de materialen die u wilt gebruiken. Een standaard kunststoffen schuifdeur ligt tussen de €1.300,- en de €3.000,- in. Dit is voor een pui met HR++ isolatieramen en met de BTW al in de prijs berekent. Wilt u echter meer opties, specifieke materialen en afmetingen, dan kan de prijs oplopen tot ongeveer €5.000,- voor een schuifdeur. Bij dit bedrag zijn de montagekosten nog niet berekend. Wilt u de exacte prijs voor uw toekomstige schuifpui berekenen, vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via het formulier. U ontvangt spoedig een reactie!

Toekomstplannen

Hebt u een koopwoning en twijfelt u tussen een aanbouw of het plaatsen van en schuifpui? Het plaatsen van een schuifdeur is uiteindelijk goedkoper, maar wilt u in de toekomst uw leefruimte vergroten door een aanbouw uit te laten voeren, dan is het verstandig om hier voor te gaan sparen. Door eerst een schuifdeur te laten plaatsen, komt u uiteindelijk op dubbele kosten. Deze onnodige kosten kunt u gemakkelijk uitsparen. Door gelijk een aanbouw te realiseren heeft u gelijk meer ruimte in uw huis. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? De specialisten die gelieerd zijn aan Kunststofnet staan voor u klaar. Vraag gerust een offerte aan.