Gevelbekleding

De voorkant van uw gevel kan op vele manieren verfraaid worden. Hoewel het natuurlijk mogelijk is te kiezen voor een eenvoudige bakstenen voorkant, is het ook mogelijk om te kiezen voor een gevelbekleding van hout, glas, of kunststof. Met een kunststof gevelbekleding krijgt uw pand niet alleen een elegantere uitstraling, ook een verhoging van de isolatiewaarde is een direct gevolg. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuwe gevelbekleding of dakranddelen? Op deze pagina vergelijken wij hout met kunststof, informeren wij u over dakranddelen, merken en prijzen, en geven wij een overzicht van diverse kunststof soorten. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor een gevelbekleding naar uw keuze? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u zo spoedig mogelijk.

Gevelbekleding

Kunststof of hout?

Wanneer u op zoek gaat naar materiaal voor de gevelbekleding, dan zult u naast kunststof ook glas en hout tegenkomen. Hierbij merken wij dat het voor onze klanten met name lastig is een keuze te maken tussen hout of kunststof. Daarom geven wij u hier enige informatie over de verschillen. Een houten gevelbedekking is milieuvriendelijk en relatief goedkoop. Daarnaast is een groot voordeel dat het hout in iedere gewenste kleur kan worden geschilderd, en dat hout altijd een natuurlijke en authentieke uitstraling heeft. Kunststof heeft juist als voordeel dat het makkelijke te onderhouden is en een langere levensduur kent dan het hout. Het is aan u om op basis van deze informatie een keuze te maken voor houten of kunststof gevelbekleding. Wij voorzien u indien gewenst van meer gedetailleerde informatie via het contactformulier.

Keramische gevelbekleding

Minder bekend dan kunststof en hout is keramiek als gevelbedekking. Een keramische gevelbekleding is in de meeste gevallen herkenbaar door traditionele baksteenrode kleur, maar kan ook in een scala aan andere kleuren geleverd worden. Keramische producten hebben diverse voordelen. Zo is het materiaal ten eerste heel flexibel: de keramische gevelelementen kunnen per millimeter op maat worden gemaakt. Ten tweede zijn de keramische elementen goed bestand tegen frontale krachten, ook wel ‘hufterproof’ genoemd. Een keramische gevelbekleding is tevens breukvast. Er zal bovendien altijd een keramische gevelvariant zijn die aan uw eisen voldoet.

Dakranddelen

Wellicht bent u nog niet bekend met de mogelijkheid voor kunststof dakranddelen. Deze dakranddelen bevinden zich meestal aan schuren of bijgebouwen, waarbij een volledige gevelbekleding niet nodig is. De dakranddelen kunnen van verschillende kunststofsoorten worden gemaakt, zoals keralit en fortalit. Bent u benieuwd naar de mogelijkheid voor dakdelen? Wilt u weten welke prijzen er aan dergelijke dakranddelen verbonden zijn? Of bent u benieuwd welke bekleding qua uitstraling goed aansluit bij uw kozijnen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers adviseren u met alle plezier.

Gevelbekleding offerte

Gratis offertes vergelijken


Verschillende materiaalsoorten

Zoals gezegd kunnen de gevelbekleding en dakdelen van diverse materiaalsoorten worden gemaakt. De professionals van Kunststofnet hebben onderstaande enkele belangrijke soorten op een rijtje gezet. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken. Het is goed om u hier voor de aanschaf in te verdiepen.

Keralit

Keralit gevelbekledingKeralit is een duurzaam en milieuvriendelijke kunststofsoort, die voor zowel gevelbekleding als dakranddelen geschikt is. Op een afstandje lijkt Keralit precies op hout, maar de natuurlijke uitstraling is bedrieglijk: de Keralit panelen zijn gemaakt van gerecycled kunststof. Hierdoor wordt met het toepassen van Keralit de houtkap beperkt en ook de exploitatie van andere grondstoffen is laag. Keralit is eenvoudig te onderhouden en verkrijgbaar in alle RAL kleuren. De prijzen liggen rond de € 35 per m2.

Canexel

Canexel gevelbekleding Naast deze materiaal soorten is er ook nog een houtsoort waar wij aandacht aan willen besteden. Dit hout is genaamd Canexel, en is een kant en klaar gevelbekledingsysteem. Het grote voordeel van Canexel is dat het niet kromtrekt, kopscheurt of vocht opneemt. Tegenwoordig wordt Canexel met name toegepast in de chaletbouw. Bovendien is Canexel milieuvriendelijk, en gemaakt van hout uit duurzaam verbouwde bossen. De prijzen voor Canexel vallen netto rond de 30 euro per vierkante meter.

Eternit

Eternit gevelbekleding De tweede materiaalsoort die wij hier willen behandelen is Eternit. Dit product is decoratief en duurzaam, en tevens onderhoudsvriendelijk. Het grote voordeel van Eternit is dat het van vezelcement wordt gemaakt. Dit is onrotbaar en waterbestendig. Met Eternit als product hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken om weer en wind. Andere voordelen van Eternit zijn de vormvastheid en snelle montage. Bovendien is het product niet brandverspreidend en niet ontvlambaar. Eternit kan uw woning zowel een moderne als traditionele uitstraling geven. De gevelstroken worden aan een houten draagstructuur geschroefd, waarna dit tegen uw gevel wordt geplaatst. Eternit is volledig afgewerkt, en door KOMO gecertificeerd.

Fortalit

Fortalit gevelbekledingDe derde soort waar wij aandacht aan willen besteden is Fortalit. Dit zijn kunststof gevelpanelen die volledig recylcebaar zijn, en zowel in de nieuwbouw, verbouw als renovatie kunnen worden toegepast. Fortalit is verkrijgbaar in lengtes van 6 meter, en heeft een productgarantie van 10 jaar. Het materiaal is bovendien UV bestendig en is onderhoudsarm. De prijzen liggen rond de 42 euro per vierkante meter.

Vrijblijvende offerte

Wilt u weten of Canexel, Keralit, of Eternit het beste bij uw pand past als materiaal voor de gevelbedekking? Bent u benieuwd welke prijzen eraan verbonden zijn? Door uw wensen kenbaar te maken via het contactformulier, kunnen wij u enkele offertes op maat toesturen. Of het nu gaat om een houten, kunststoffen of keramische gevelbedekking, deze offertes zijn afkomstig van leveranciers uit uw regio. Wij selecteren deze op basis van strenge eisen, waardoor u altijd verzekerd bent van een hoogwaardig kwalitatief werk, tegen aantrekkelijke prijzen. Onze service is geheel vrijblijvend, en u zit dan ook nergens aan vast. Aarzel daarom niet, en stuur vandaag nog uw aanvraag in. Wij zijn u graag van dienst!
Kunststof gevelbekleding offerte