Kunststof kozijnen keurmerken

Een keurmerk is belangrijk voor een kunststof kozijn, het geeft aan dat het product voldoet aan bepaalde eisen. Wilt u kwalitatief goede kozijnen, dan is het belangrijk dat het kozijn één of meerdere keurmerken draagt. Nu wilt u wel graag weten waar de keurmerken voor staan. De specialisten van Kunststofnet hebben de belangrijkste spelers in de markt voor u op een rijtje gezet. Op deze manier krijgt u een goed beeld waar u op moet letten indien u overgaat tot aanschaf.

Kunststof kozijnen keurmerken

CE markering

De CE markering wordt op alle producten vermeld die aan de Europese richtlijnen voldoen. Omdat ieder product zich aan deze richtlijnen moet voldoen, kunt u dit kwaliteitsmerk negeren. Het fabrikaat voldoet namelijk alleen aan de kwaliteitseisen van de Europese Unie.

ISO norm

Net als de CE markering wordt ook de ISO norm vaak misbruikt als keurmerk. De ISO norm vertelt echter niets over de kwaliteit van het eindproduct, maar ze vertellen iets over hoe het product wordt geproduceerd. Bedrijven die een minder goed eindproduct leveren, kunnen ook dit kwaliteitspredicaat dragen. Daarom hebben ISO keurmerken weinig toegevoegde waarde en vertelt het feitelijk niets over het kozijn zelf. Dit predicaat kunt u net als de CE markering negeren.

Kunststof kozijn aanschaffen

Let bij de aanschaf van een kunststof kozijn altijd op de keurmerken, zij vertellen u of een product bestand is tegen een inbraak, of hij onder goede omstandigheden is gefabriceerd en of het product lang mee gaat. De kunststof kozijnen, schuifpuien of gevelbekleding met keurmerken zijn vaak wat duurder dan kozijnen zonder keurmerken, maar u weet wel dat deze langer meegaan en dat ze beter bestand zijn tegen een inbraak.

Gratis offertes vergelijkenKOMO

KOMO keurmerkHet KOMO keurmerk bestaat al 50 jaar lang, ze toetsen bouwkundige producten op prestaties. Zijn kozijnen KOMO-gecertificeerd, dan houdt dit in dat ze voldoen aan de regelgeving die in Nederland gehanteerd wordt. KOMO laat producten controleren door bedrijven die door hun zijn aangesteld.

SKG keurmerk

SKG keurmerkSKG staat voor ‘Stichting Kwaliteit Gevelbouw’ en zij geven hun keurmerk uit aan hang- en sluitwerk dat voldoet aan sterkte en duurzaamheidregels die hiervoor gelden. Het SKG kan een kunststof kozijn 1, 2 of 3 sterren geven. Deze sterren staan voor de stevigheid van het product.

1 ster

SKG keurmerk met 1 sterDe kozijn houdt het 3-5 minuten vol tegen een inbreker die gebruikt maakt van een koevoet, boor en schroevendraaier.

2 sterren

SKG keurmerk met 2 sterrenHet kozijn houdt het 5-10 minuten vol tegen een inbreker die een uitgebreid arsenaal aan gereedschap mag gebruiken.

3 sterren

SKG keurmerk met 3 sterrenHet kozijn houdt het nu langer dan 10 minuten vol tegen een inbreker dat zwaar en uitgebreid gereedschap gebruikt.

Het SKG keurmerk is een belangrijk. Over het algemeen zal een inbreker namelijk 3 minuten proberen om binnen te komen. Hebben uw kozijnen 2 of 3 sterren, dan zal de inbreker niet binnen kunnen komen en zullen ze een andere woning opzoeken.

VKG-keurmerk

VKG-keurmerkVereniging Kunststof Gevelindustrie is een brancheorganisatie. Bedrijven kunnen zich hierbij aansluiten, het VKG controleert dan hun productie van kunststof ramen en deuren. Er worden strenge kwaliteitseisen gehanteerd bij de aangesloten bedrijven. Het VKG controleert de bedrijven regelmatig. Bedrijven geven, als zij bij het VKG zijn aangesloten, 10 jaar garantie op hun kunststof kozijnen, schuifpuien en de montage hiervan.