Kunststof kozijnen

Waar enkele jaren terug de meeste kozijnen van hout werden geproduceerd, heeft tegenwoordig kunststof de overhand in de kozijnproductie. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat deze een hoge isolatiewaarde hebben, waardoor uw kunt besparen op de stookkosten. Kunststoffen raamkozijnen kennen bovendien een eenvoudig onderhoud en zijn makkelijk te plaatsen. Dit in tegenstelling tot hout of aluminium. Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen voor een kozijn van kunststof, en bieden wij u meer gedetailleerde kennis over de diverse beschikbare merken. Wilt u graag weten wat de precieze kosten? Vraag vrijblijvend offertes aan van bedrijven uit ons netwerk en vergelijk deze op prijs en aanbod.

Kunststof kozijnen

Prijzen kunststof kozijnen

De prijzen voor nieuwe raamkozijnen zijn afhankelijk van diverse factoren. Dit zijn onder andere de afmetingen van het raamoppervlak, en het gekozen design. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de prijzen voor een draaikozijn hoger dan die voor een vast kozijn. Aan de kosten voor de kozijnen worden bovendien nog die van het te plaatsen glas toegevoegd. Kiest u voor kunststof als materiaal? Dan zullen de prijzen aan de hoge kant zijn, deze verdient u echter op de lange termijn terug door de besparing op energiekosten. In onderstaande tabel vindt u een indicatie van de prijzen voor enkele afmetingen van vaste raamkozijnen. De investering in glassoort is hier nog niet bij opgeteld.

Afmeting (cm) Prijzen (€)
600 x 600 100,-
1200 x 800 130,-
1800 x 1200 170,-
2400 x 2400 235,-

kunststof kozijn offerte

Verschillende merken en keurmerken

Wanneer u op zoek gaat naar kunststof kozijnen dan zult u verschillende merken en keurmerken tegenkomen waar u rekening mee dient te houden. Keurmerken geven aan dat door een onafhankelijk testbureau de veiligheid, kwaliteit of duurzaamheid van een product is aangetoond. Belangrijke keurmerken voor kunststof kozijnen zijn het SKG keurmerk, en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste merken en hun voor- en nadelen.

Gratis offertes vergelijken

Schüco

Schüco kunststof kozijnenHet bedrijf Schüco (of Schueco) staat bekend om haar innovatieve raam-, deur- en gevelsystemen. Alle producten die vanuit Schüco ontworpen worden, zijn gericht op een hoog wooncomfort, gecombineerd met design en betrouwbaarheid. Daarnaast is men bij Schüco zeer actief op het gebied van energie en efficiëntie. Natuur en techniek in perfecte harmonie, dat is waar men bij het bedrijf voor staat. Dankzij de energiezuinigheid en het ontzien van natuurlijke bronnen, terwijl de functionaliteit van de producten niet achteruitgaat, is Schüco één van de populairste merken voor de aanschaf van kunststof kozijnen. Zowel binnen de bedrijvensector, als op particulier gebied. Momenteel levert Schüco in meer dan tachtig landen haar producten.

Finstral

Finstral kunststof kozijnenFinstral is tevens één van de bekendere merken binnen de kozijnenbranche. Finstral is een onderneming die zich op een grote internationale markt beweegt. Al decennia lang ontwerpen de medewerkers van Finstral kozijnen met innovatieve eigenschappen. Zo ontwikkelden zij het kunststof kozijn in aluminium schaal, en kunststof kozijnen met een houtpatroon. Alle raamkozijnen van Finstral zijn IFT systeemgetest, en RAL gecertificeerd. Dit betekent dat u bij een dergelijke aankoop verzekerd bent van een hoogwaardige kwaliteit en veiligheid.

WERU

WERU kunststof kozijnenWERU is een Duits bedrijf dat al sinds 1873 actief is op het gebied van ramen en kozijnen, waarbij men zich vanaf 1960 heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van PVC kozijnen. Om de kwaliteit van de producten te blijven garanderen, blijft Weru onderzoek en ontwikkeling de hoogste prioriteit geven. Dit heeft in de afgelopen decennia al geleid tot vele stabiele artikelen die een lange levensduur kennen. De hoge eisen die aan de kwaliteit van de raamkozijnen worden gesteld, leiden tevens tot een eis voor hoogwaardige materialen. Daarom combineert men bij Weru ambachtelijk handwerk met computergestuurde precisie. U bent dan ook gegarandeerd tevreden met het geleverde werk.

Gayko

Gayko kunststof kozijnenGayko is wellicht één van de wat minder bekende merken, wat niet wegneemt dat ook de artikelen van dit bedrijf in hoog aanzien staan. Bij Gayko is men met name geïnteresseerd in technieken op het gebied van veiligheid en warmte-isolatie. Met kunststof kozijnen van Gayko haalt u dan ook zeker een goede investering voor de toekomst en het warmtebehoud binnenshuis in huis. De oprichter van Gayko (Klaus Gayko) stelt dat in veel van de Nederlandse huishoudens nog een grote sprong kan worden gemaakt in de isolatie. Kunststoffen raamkozijnen kunnen hier een goede bijdrage aan leveren. Dit is dan met name op het gebied van energie-efficiëntie van gevels.

Hepro

Hepro kunststof kozijnenBij Hepro stelt men dat zij het zuinigste raamkozijn van Nederland leveren. Zeker nu elk Nederlands pand een verplicht energielabel moet aantonen bij verhuur of verkoop is een goede isolatie door middel van de kozijnen een goede investering. Waarom u verder voor Hepro zou moeten kiezen in plaats van voor één van de andere merken? Bij Hepro kiezen ze voor een eigen productie en montage, zodat u verzekerd bent van de juiste installatie. Daarnaast is Hepro KOMO en SKG gecertificeerd. Tot slot garandeert men bij Hepro een goede service, en is een aanbetaling niet nodig.

Veka

Veka kunststof kozijnenBij Veka staan de wensen van de klant centraal. Het bedrijf is wereldwijd actief over drie continenten, maar richt zich overal op de individuele vraag die uit het gebied naar voren komt. Dit geldt niet alleen voor particulieren, ook grote bedrijven of architecten van nieuwbouw worden in acht genomen. Om de wensen van de klant te blijven vervullen, bouwt men bij Veka op een hoge productkwaliteit en uitstekende klantenservice. Een tweede belangrijk principe bij Veka is milieubewustzijn. Daarbij let men niet alleen op de keuze van grondstof en productieproces, maar kijkt men tevens naar de ontwikkeling van het product, en recyclingmogelijkheden. Bent u geïnteresseerd in duurzaamheid dan is Veka een goede keuze.

Gealan

Gealan kunststof kozijnenDe kunststof kozijnen van Gealan zijn geproduceerd met een geheel eigen productieproces. Bij Gealan richt men zich op verschillende kerncompetenties als basiswaarde van de onderneming. Het gaat te ver om die allen hier in hun geheel toe te lichten, maar het gaat om de volgende competenties: extrusie, co-extrusie, GDL-marketing, Dry Blend vervaardiging en matrijzen bouw. De Gealan groep gelooft bovendien in betrouwbaarheid, solide denken en handelen als het centrale fundament voor het bedrijf. Tezamen met een open communicatie en transparantie naar de klanten toe leidt dit tot een hoge klanttevredenheid.

Deceuninck

Deceuninck kunststof kozijnenBij Deceuninck levert men kunststof kozijnen van PVC. PVC staat voor polyvinylchloride en is een product dat op vele manieren toegepast kan worden. Zo bestaat er hard, zacht en slagvast PVC. Het bedrijf Deceuninck staat voor duurzaamheid en het leveren van duurzame producten voor een energiezuinige woning. Kunststof kozijnen passen goed binnen dit plaatje, door de hoge isolatiewaarde en daardoor de vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen. De aandacht voor energiezuinigheid gaat echter niet ten koste van de elegantie van de producten en de variatie in designs en kleuren. Bij Deceuninck kijkt men daarnaast naar mogelijkheden voor een nog grote gebruiksgemak en wooncomfort.

Vrijblijvende offertes vergelijken

Bent u door bovenstaand overzicht geïnteresseerd geraakt in één van de merken, en ontvangt u hierover graag meer informatie? Hebt u behoefte aan een gedetailleerd overzicht van de prijzen, aangepast aan uw wensen? Wilt u meer weten over de voordelen van kunststof kozijnen, de merken of bijbehorende prijzen? Aarzel dan niet om een offerteaanvraag te doen via ons contactformulier. Wij sturen u vervolgens geheel gratis en vrijblijvend offertes toe (max.5) van bedrijven uit ons netwerk. Deze vergelijkt u zelf snel op basis van prijzen en aanbod. Wij hopen u snel van dienst te kunnen zijn!
Kunststof kozijnen offerte