Kunststof kozijnen Stadskanaal

Zijn uw oude kozijnen versleten of gaat er een hoop energie verloren door de oude kozijnen? Dan is het verstandig om het raamkozijn te vervangen. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig kunststof kozijnen. Vroeger vielen de kunststof kozijnen op omdat de lelijke, witte stukken plastic niet bepaald elegant waren. Nu is dat al lang niet meer zo. De kunststof kozijnen zijn in diverse kleuren en met diverse houtnerven verkrijgbaar in Stadskanaal. De kunststof kozijnen zijn erg voordelig. Ze zijn 10 -15% goedkoper dan aluminium of houten varianten. Het feit dat kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig hebben spreekt veel mensen aan. Daarnaast is de isolatiewaarde van een kunststof raamkozijn prima. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan (max.5) van de kozijnspecialisten uit ons netwerk!

Kunststof Kozijnen Stadskanaal

Kunststof biedt goede isolatie

Eén van de voordelen van kunststof is dat het materiaal een goede isolatiewaarde heeft. Vaak wordt er over een U-waarde gesproken. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er via het raamkozijn verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde. Een prefab kunststof raamkozijn, dat wil zeggen een raamkozijn dat is voorgefabriceerd, heeft gemiddeld een U-waarde tussen de 1,0 en 2,0 W/m2k. Dit getal zegt u waarschijnlijk vrij weinig, maar de isolatiewaarde van een kunststof raamkozijn is veel beter dan een houten of aluminium variant. Dit zorgt ervoor dat de kou in Stadskanaal buiten blijft en alle warmte binnen. Het type isolatieglas speelt hierbij tevens een grote rol.
kunststof kozijnen isolatiewaarde

Hout biedt mogelijkheden

‘Vroeger was alles beter’ hoort u mensen uit Stadskanaal wel eens zeggen. Daar zijn wij het niet helemaal mee eens. Wel is het feit dat houten kozijnen veelzijdig zijn en dat zo’n deurkozijn een warme uitstraling geeft aan uw woning. Houten kozijnen staan bekend om deze warme uitstraling en zijn tevens gemakkelijk bewerkbaar. Een houten raamkozijn geeft gezelligheid in huis. Bent u uitgekeken op de kleur? Door de verf van de kozijnen te vervangen creëert u eenvoudig een nieuwe uitstraling. Wilt u een lange levensduur? Kies dan hardhouten kozijnen. Binnenshuis voldoet een zachthouten raamkozijn. Het grote nadeel van een houten raamkozijn is het onderhoud.

Aluminium, voor grote glasoppervlakken

U ziet het steeds meer in de hedendaagse architectuur: de aluminium raamkozijnen. Ook bij renovaties in Stadskanaal wordt steeds vaker een aluminium raamkozijn gekozen. Het is erg sterk en duurzaam materiaal en daarom uitermate geschikt bij grote raampartijen. Aluminium kan het grote gewicht gemakkelijk dragen. Ondanks dat de prijzen van aluminium raamkozijnen iets hoger liggen dan de houten en kunststof varianten, spreekt het materiaal veel huiseigenaren aan. De luxe, elegante uitstraling heeft iets unieks. Het materiaal gaat gemiddeld 40 jaar mee doordat het stevig en vormvast is. Ook de inbraakveiligheid is bij aluminium zeer hoog. Er zijn diverse stijlen en kleuren mogelijk.

Gratis offertes vergelijken


kunststof kozijnen prijzen Stadskanaal

Kunststof raamkozijn soorten

Welke soorten raamkozijnen zijn voor u geschikt in Stadskanaal? Let allereerst op de glassoort. HR++ isolatieglas is het populairst. De prijs/kwaliteit verhouding is erg goed. Bij isolatieglas geldt: hoe meer plusjes, hoe beter de isolerende werking. Nu komt het type kunststof raam aan bod. Kiest u een vast raam, wat niet open kan, een draai-kiepraam of een valraam? Het draai-kiepraam is het meest veelzijdig. Dit raam kan zowel horizontaal als verticaal worden geopend. Het valraam valt verticaal een stukje open en wordt met name gebruikt in badkamers en toiletten. Let daarnaast goed op de RAL-kleur, het design en de accessoires. Past de kleur goed bij uw gevelbekleding in Stadskanaal?
houten kozijnen Stadskanaal

Verdiept en vlak profiel

Het deurkozijn is opgebouwd uit meerdere profielen. Dit zijn dus onderdelen van het kozijn. Er zijn verschillende soorten profielen verkrijgbaar in Stadskanaal die invloed uitoefenen op de uitstraling van de kozijnen. Profielen bepalen voor een groot gedeelte de vorm van het raamkozijn. Neem bij uw overweging altijd het straatbeeld mee, zo springt uw huis er nooit teveel uit. Het vlak profiel is vaak de goedkoopste optie. Deze variant wordt veel in buitenland gebruikt. Daar zijn de kozijnen vaak een stuk kleiner en is de manier van plaatsing anders. Een verdiept profiel is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Deze profielen worden veel toegepast bij renovatie- en nieuwbouwprojecten.
kunststof kozijn Stadskanaal

Kunststof deurkozijnen

Als er over (prefab) kozijnen wordt gesproken denkt men vaak alleen aan raamkozijnen. Denk echter tevens aan de schuifpui en de deurkozijn. Bedenk eerst of het om binnen- of buitendeuren gaat. Let daarnaast op zaken als: stompe- of opdekdeur, materiaalkeuze, boven- of zijlicht en het hang- en sluitwerk. Binnenshuis wordt hout vaak gebruikt. Buitenshuis wordt er vaak voor een kunststof, hardhout of aluminium deurkozijn gekozen. Let daarnaast tijdens het vervangen van de kozijnen op de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Wilt u meer licht in uw huis in Stadskanaal? Vul dan de bovenkant of de zijkanten van het kozijn met glas.
prefab kunststof raamkozijnen Stadskanaal

Onderhoud

Na het vervangen wilt u zo lang mogelijk van uw kunststof kozijnen in Stadskanaal genieten. Gelukkig heeft het prefab raamkozijn weinig onderhoud nodig. Wel zorgt het regelmatig reinigen van de kozijnen voor een langere levensduur en een fraai uiterlijk. Daarnaast voorkomt u aanslag op de kozijnen. Het onderhoud is erg eenvoudig. U kunt de kozijnen simpelweg schoonmaken met een zachte, vochtige spons. Gebruik nooit ammoniak of chloorhoudende producten. Gebruik altijd wat schoonmaakmiddel op waterbasis. Hardnekkig vuil? Dan zijn er speciale kozijnreinigingsmiddelen verkrijgbaar.
kunststof kozijnen prijzen Stadskanaal

Keurmerken

Tijdens uw zoektocht naar een nieuw (prefab) raamkozijn is het van belang dat u let op de keurmerken. De belangrijksten zijn: VKG, FSC, KOMO, CE-markering, SKG-keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. VKG is de branchevereniging die hoge eisen stelt wat betreft kwaliteit en duurzaamheid. Het KOMO-keurmerk bevat eisen van de Nederlandse overheid op het gebied van kwaliteit en veiligheid. De CE-markering geeft aan dat productiefouten nauwelijks mogelijk zijn bij deze raamkozijnen. Het SKG-keurmerk gaat over het hang- en sluitwerk. Het Politiekeurmerk over inbraakveiligheid. Het FSC keurmerk is van belang bij een houten deurkozijn. Dit gaat over milieubewuste productie.
aluminium kozijn Stadskanaal

Isolatiewaarde

Naast de prijs en kwaliteit van de prefab raamkozijnen, is de isolatiewaarde erg belangrijk tijdens het keuzeproces. Bij kunststof is dat afhankelijk van het aantal kamers in het profiel. Het profiel is een gedeelte van het gehele kozijn. In dit profiel zitten meerdere plastic ‘kamers’. Deze bepalen mede de isolatiewaarde van het deurkozijn. Bij een kwalitatief goed kunststof kozijn moeten er minimaal vijf van deze kamers in het profiel zitten. De U-waarde (hoe lager, hoe beter) van kunststof ligt zoals net benoemd tussen de 1,0 en 2,0 W/m2k. Bij het nieuwe type aluminium (inclusief koudebrug onderbreking) is dat gemiddeld 1,8 – 2,7 W/m²K. Bij een houten is het zo’n 2,4 W/m²K.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Er zijn ontzettend veel merken, maar welk merk sluit het beste aan op uw wensen? De kunststof kozijnen worden eigenlijk door twee merken gemaakt. Het profiel en de verwerker, die er kozijnen van maakt. Bekende merken zijn: Schüco, Gayko, Finstral en Weru. Staat uw prefab merk er niet bij? Dat zegt niets over de kwaliteit. Let goed op de keurmerken en laat u adviseren door de vakman. Ook de merken van het hang- en sluitwerk zijn van belang. Bekende merken van het hang- en sluitwerk zijn: GU, Roto, Winkhaus, IJzerwerk en Dr. Hahn. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan van aanbieders uit de regio van Stadskanaal.

Prijzen

Nu u het een en ander duidelijk is over de (prefab) kozijnen komt het volgende aspect aan bod: de prijzen. De prijzen van de kozijnen hangen af van diverse factoren, denk aan: de materiaalkeuze, het aantal ramen en kozijnen, de afmetingen, accessoires en de eventuele prefab levering. Onderstaand ziet u de gemiddelde prijzen, inclusief BTW, plaatsing en HR++ glas. Zoals u ziet is het een flinke investering, maar het bespaart u enorm op uw energierekening. Uw woning ziet er daarnaast weer als nieuw uit. Benieuwd naar de exacte prijzen in Stadskanaal? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Subsidie

Wilt u de prijzen van het vervangen drukken? Bent u van plan om nog meer isolerende maatregelen te nemen in Stadskanaal? Goed nieuws: er loopt op dit moment een subsidie. Deze subsidie kunt u niet gebruiken bij de kozijnen, maar bij het isolatieglas. De subsidieregeling ‘energiebesparing eigen huis’ loopt tot 31 december 2018. Naast het isolatieglas moet u nog een isolerende maatregel nemen. Denk aan het isoleren van uw dak, de spouwmuur of de vloer in Stadskanaal. U krijgt dan gemiddeld 20% terug van de totaalprijs. Dit is een landelijke subsidie van RVO, informeer ook altijd bij uw gemeente. Wellicht lopen er gemeentelijke subsidies.

Soort kozijn Prijs (1.5 x 2 meter) Prijs (2 x 3 meter)
Houten €2.400,- €4.800,-
Kunststof €1.950,- €3.900,-
Aluminium €2.550,- €5.100,-
Prefab €2.100,- / €2.700,- €4.200,- / €5.400,-

kunststof deurkozijnen Stadskanaal

kunststof kozijn offerte Stadskanaal

Vrijblijvend offertes vergelijken

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van (prefab) kunststof, aluminium of houten kozijnen? Vraag dan vrijblijvend een aantal offertes aan via Kunststofnet. De offertes die u krijgt toegestuurd zijn van aanbieders uit de omgeving van Stadskanaal. Doordat u de verschillende bedrijven uit ons netwerk vergelijkt betaalt u nooit teveel bij het vervangen van de kozijnen. U kiest zelf de aanbieder met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Kiest u kunststof of aluminium? Dan bespaart u enorm op de stookkosten en het onderhoud. Naast kozijnen zitten we ook in gevelbekleding en schuifpuien.