Kunststof kozijnen Den Helder

Wilt u investeren in de toekomst én meteen besparen op onderhoud en stookkosten? Dan komt u al snel bij het vervangen van uw kozijnen uit. Kunststof kozijnen zijn erg populair en dat heeft zo zijn redenen. Kozijnen vervangen is een flinke investering. Toch is het vervangen een verstandige keuze, vooral als u de kunststof variant kiest. De lage prijzen vormen het grootste voordeel. De kunststof kozijnen zijn tegenwoordig zo’n 15% goedkoper dan houten en aluminium kozijnen en hebben weinig onderhoud nodig. In de kunststof kozijnen branche zijn de prijzen erg divers. Zo zijn er prefab (voorgefabriceerde) kozijnen leverbaar en kan het op maat worden gemaakt. Wilt u zeker weten dat u de beste prijs/kwaliteit verhouding in Den Helder kiest? Vraag dan vrijblijvend offertes (max.5) aan van diverse bedrijven uit ons netwerk.

Kunststof Kozijnen Den Helder

Kunststof biedt goede isolatie

Kozijnen die gemaakt zijn van kunststof bieden een goede isolatie. Gemiddeld heeft een (prefab) kunststof raamkozijn of deurkozijn een isolatiewaarde tussen de 1,0 en 2,0 W/m2k. Dit getal vormt de U-waarde, hierbij is het van belang dat het getal zo laag mogelijk is. Hoe lager het getal, hoe beter de isolerende werking. Naast het raamkozijn is ook het glas van belang om een goede isolatiewaarde te kunnen realiseren. In de meeste gevallen wordt een kunststof raamkozijn gecombineerd met HR++ glas. Dit glas heeft op dit moment een goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze beglazing is onder andere voorzien van een speciale, isolerende coating.
kunststof kozijnen isolatie

Hout biedt mogelijkheden

Eerlijk is eerlijk: een houten raamkozijn heeft ook zo zijn charme. Het raamkozijn is veelzijdig en past in iedere woning in Den Helder. De houten kozijnen staan bekend om de warme, authentieke uistraling. Zoekt u kozijnen voor de binnenkant van uw huis in Den Helder? Dan geven houten kozijnen een warme sfeer in uw interieur. Daarnaast zijn de houten kozijnen eenvoudig bewerkbaar. Bent u er op uitgekeken? Door het raamkozijn eenvoudig van een nieuw likje verf te voorzien zien ze er weer heel anders uit. Binnenshuis voldoen de zachthouten kozijnen prima. Zoekt u kozijnen voor de buitenkant van uw woning? Advies is dan dat u hardhouten kozijnen kiest.

Aluminium, voor grote glasoppervlakken

Aluminium is erg sterk materiaal. Daarom ziet u bij bedrijfspanden in Den Helder veel kozijnen van aluminium. Toch zien we de laatste jaren ook steeds meer woningen in Den Helder met aluminium kozijnen. De luxe, elegante uitstraling spreekt veel huiseigenaren aan. Wel moet u rekening houden met het feit dat de prijzen van een aluminium raamkozijn een stukje hoger liggen dan de varianten van hout of kunststof. Aluminium is met name geschikt bij grote raampartijen. Doordat het sterk materiaal is kan aluminium het gewicht gemakkelijk aan. Het is stevig en vormvast en gaat gemiddeld 40 jaar mee. Doordat het profiel erg sterk is, is het tevens inbraakwerend.

Gratis offertes vergelijken


kunststof raamkozijn

Kunststof raamkozijn soorten

Er zijn diverse soorten raamkozijnen. De aluminium, houten of kunststof raamkozijnen laten licht en frisse lucht toe in uw woning in Den Helder. Het zorgt voor de verbinding van buiten met binnen. Nu de materiaalsoorten zijn benoemd is het tijd om naar de verschillende soorten te kijken. De meest voorkomende kunststof ramen zijn: vast raam, draai-kiepraam en valraam. Een vast raam kan, zoals de naam doet vermoeden, niet open. Deze variant wordt veel gebruikt in combinatie met andere ramen. Wel kunt u ventilatieroosters in de kozijnen plaatsen. Het draai-kiepraam is erg veelzijdig en kunt u zowel horizontaal als verticaal openen. Het valraam valt verticaal open.
houten kozijn Den Helder

Verdiept en vlak profiel

Let bij het ontwerp van uw (prefab) raamkozijn tevens op of het om een verdiept of vlak profiel gaat. Een verdiept profiel, tevens Hollands profiel genoemd, is het antwoord op de traditionele houten kozijnen. Het geeft een mooie uitstraling aan uw woning in Den Helder. Een vlak profiel is platter. Deze variant is vaak iets goedkoper en wordt in het buitenland veel toegepast. Daar hebben ze vaak kleinere kozijnen en zitten de kozijnen niet volledig in het zicht. Dan is het een prima oplossing. Op het gebied van de isolerende werking zijn beide varianten vrijwel gelijk. Het is dus voornamelijk een kwestie van smaak. Benieuwd naar de opties in uw woonsituatie? Neem vrijblijvend contact op.
kunststof raamkozijn Den Helder

Kunststof deurkozijnen

Een prefab deurkozijn of schuifpui van kunststof brengt tevens veel voordelen met zich mee. Kunststof is met name geschikt bij een deurkozijn die grenst aan buiten. De lange levensduur van minimaal 50 jaar spreekt veel mensen aan. Het is bij een kunststof deurkozijn wel van essentieel belang dat het perfect wordt geplaatst. Zo wordt het klemmen van de deur voorkomen. Houdt u van veel licht in huis? Kies dan, als het past bij uw gevelbekleding, een deurkozijn met boven- of zijlicht. Dan is het deurkozijn aan de zijkanten of boven de deur gevuld met glas. Wilt u er een blikvanger van maken? Overweeg dan decoratief glas.
prefab kunststof kozijn

Onderhoud

Een (prefab) kunststof kozijn is onderhoudsarm. Dus nooit helemaal onderhoudsvrij. Het raamkozijn heeft nauwelijks onderhoud nodig, maar het is wel van belang om de boel elk jaar even schoon te maken. Dit verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat u niet tegen vieze kozijnen aan hoeft te kijken. Hoe langer groene aanslag en zwarte verwering op het kunststof zit, hoe lastiger het schoonmaken wordt. Jaarlijks schoonmaken met een warm sopje voorkomt dit. Combineer het eventueel met het reinigen van de beglazing. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dat tast het prefab raamkozijn aan.
kunststof kozijnen prijzen Den Helder

Keurmerken

Tijdens uw zoektocht naar goede prefab kozijnen en betrouwbare leveranciers uit Den Helder zijn keurmerken erg belangrijk. Let allereerst op het KOMO-label. Dan voldoen ze aan de Nederlandse regelgeving van bijvoorbeeld het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit. Vindt u een goed beveiligde woning belangrijk? Let dan op het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het SKG- keurmerk zegt iets over de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Het VKG-keurmerk is bij kunststof kozijnen tevens van belang. Dit is een brancheorganisatie waarbij bedrijven zich aan kunnen sluiten. BouwGarant certificeert bouwbedrijven en letten op vakmanschap en betrouwbaarheid. Overweegt u een houten raamkozijn? Kijk dan naar het FSC-keurmerk.
aluminium raamkozijnen Den Helder

Isolatiewaarde

Naast een goede uitstraling en eenvoudig onderhoud is de isolatiewaarde van essentieel belang. Zoals bovenstaand kort benoemd heeft kunststof een U-waarde tussen de 1,0 en 2,0 W/m2k. Hierbij geldt: hoe lager, hoe beter. Deze isolatiewaarde hangt bij kunststof kozijnen af van het aantal ‘kamers’ in het profiel. Dit zijn de ruimtes in het prefab deurkozijn die de isolatiewaarde mede bepalen. Een kwalitatief kunststof kozijn heeft ten minste vijf kamers. De isolatiewaarde van aluminium is iets minder dan kunststof, maar nog steeds erg goed. Aluminium (met koudebrug onderbreking) heeft een U-waarde van 1,8 – 2,7 W/m²K. Houten kozijnen isoleren een stuk minder. De U-waarde ligt rond de 2,4 W/m²K.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Zoals net is benoemd is het belangrijk dat u let op de keurmerken. Toch zijn de verschillende merken ook van belang. De kwaliteit van het profiel en van de verwerker die deze profielen inkoopt, moet hoog zijn. Bekende merken zijn: Schüco, Gayko, Weru en Finstral. Staat uw merk er niet bij? Dat wil niet zeggen dat het van slechte kwaliteit is. De prijs/kwaliteit verhouding is van belang. Het raamkozijn is in diverse RAL-kleuren verkrijgbaar. Denk goed na over de kleur, en eventuele houtnerf, aangezien het lastig is om dit later te veranderen. Voeg eventueel handige opties aan het raamkozijn toe, denk aan rolluiken of een insectenhor.

Prijzen

U bent uiteraard benieuwd naar de gemiddelde prijzen van het vervangen van uw oude raamkozijnen. De prijzen hangen af van diverse factoren, zoals het materiaal, het aantal ramen, de afmetingen, accessoires en eventuele prefab levering in Den Helder. Het is een investering, maar u bespaart direct op stookkosten en het onderhoud. Daarnaast geeft het uw pand in Den Helder een nieuwe, frisse uitstraling. De onderstaande prijzen zijn inclusief HR++ glas, de BTW en plaatsing.

Subsidie

Wilt u de prijzen verminderen? Denk dan aan de subsidiemogelijkheden in Den Helder. Helaas verstrekt de Nederlandse overheid steeds minder subsidies. U kunt dus geen subsidie krijgen bij het vervangen van uw raamkozijn. Wel is het mogelijk dat u gebruik maakt van de subsidieregeling ‘energiebesparing eigen huis’. U kunt dan subsidie ontvangen voor het isolatieglas in het raamkozijn. Hier zitten echter voorwaarden aan verbonden. Eén van de voorwaarden is dat u minimaal twee isolerende maatregelen neemt. Naast het isolatieglas moet u dus bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie in Den Helder uitvoeren. Wel krijgt u zo’n 20% terug van de totaalprijs. Dat scheelt dus enorm.

Soort kozijn Prijs (1.5 x 2 meter) Prijs (2 x 3 meter)
Houten €2.400,- €4.800,-
Kunststof €1.950,- €3.900,-
Aluminium €2.550,- €5.100,-
Prefab €2.100,- / €2.700,- €4.200,- / €5.400,-

kunststof kozijn vervangen Den Helder

kunststof kozijn prijs

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van kunststof, houten of aluminium kozijnen in Den Helder? Vul dan, geheel vrijblijvend, het offerteformulier in. U krijgt meerdere offertes van aanbieders uit de omgeving van Den Helder toegestuurd. Zo kiest u zelf de vakman uit ons netwerk met de beste prijs/kwaliteit verhouding. U betaalt nooit teveel bij het vervangen en weet zeker dat de vakmannen kwaliteit afleveren. Als u nu uw kozijnen gaat vervangen bespaart u op stookkosten en het onderhoud. Naast kozijnen kan u ook offertes aanvragen voor gevelbekleding en schuifpuien.