Kunststof kozijnen Delft

Woont u Delft of in de omgeving van Delft en bent u op zoek naar een manier om de isolatiewaarde of verkoopwaarde van uw pand te verhogen? Door het vervangen van uw kozijnen kunt u dit realiseren. Een raamkozijn van aluminium of kunststof heeft een positieve invloed op de isolatie van uw woning en op het stijgen van de verkoopwaarde. Een goed onderhouden houten kozijn is een meerwaarde voor het aanzicht van de woning. Een kozijn kan zowel prefab als standaard worden geleverd. Benieuwd naar de prijzen? Wij zijn een netwerk van kozijnspecialisten. Via het contactformulier doet u vrijblijvend een offerteaanvraag en krijgt u tot maximaal 5 offertes toegestuurd.

Kunststof Kozijnen Delft

Kunststof biedt goede isolatie

Kunststof kozijnen bieden tegenwoordig een verbeterde isolatie. De isolatiewaarde van een raamkozijn wordt aangegeven door onder meer de U-waarde. Dit getal geeft aan hoeveel warmte er via uw kozijnen (en ramen) in Delft verloren gaat. Hoe lager dit getal, hoe beter de isolatiewaarde. Dankzij innovatieve technieken is het tegenwoordig mogelijk dat men dit warmteverlies bij kunststof kozijnen beperkt tot een U-waarde van slechts 1 – 2 per vierkante meter. Uiteraard is dit getal afhankelijk van de samenstelling, kwaliteit, opbouw en de plaatsing van het raamkozijn in Delft. Het isolatieglas speelt hierin tevens een grote rol. Dit varieert van dubbel glas tot en met HR+++ glas.
kunststof kozijnen plaatsen

Hout biedt mogelijkheden

Kunststof kozijnen bieden tegenwoordig een verbeterde isolatie. De isolatiewaarde van een raamkozijn wordt aangegeven door onder meer de U-waarde. Dit getal geeft aan hoeveel warmte er via uw kozijnen (en ramen) in Delft verloren gaat. Hoe lager dit getal, hoe beter de isolatiewaarde. Dankzij innovatieve technieken is het tegenwoordig mogelijk dat men dit warmteverlies bij kunststof kozijnen beperkt tot een U-waarde van slechts 1 – 2 per vierkante meter. Uiteraard is dit getal afhankelijk van de samenstelling, kwaliteit, opbouw en de plaatsing van het raamkozijn in Delft. Het isolatieglas speelt hierin tevens een grote rol. Dit varieert van dubbel glas tot en met HR+++ glas.

Aluminium, voor grote glasoppervlakken

Aluminium is een zeer licht en toch stevig product. Daarom kiest u het beste (prefab) aluminium kozijnen wanneer u hoge of brede kozijnen wilt vervangen in Delft. De kozijnen zijn bestand tegen het zware glas. Naast de stevigheid van aluminium, scoort het goed op duurzaamheid. Aluminium is materiaal dat volledig kan worden hergebruikt. Doordat aluminium geen stof en vuil aantrekt blijven de kozijnen erg lang schoon. Dat betekent weinig onderhoud. Tegenwoordig zijn alle aluminium raamkozijnen voorzien van een thermische onderbreking. Dit is isolatieschuim of een strip dat zorgt voor een goede isolatie. Tot slot heeft aluminium een lange levensduur dankzij een goede bestandheid tegen weer en wind.

Gratis offertes vergelijken


kunststof raamkozijn Delft

Kunststof raamkozijn soorten

Allereerst is het van belang om naar het type raam te kijken. Wilt u een vast raam, een draai-kiepraam of een valraam? Een draai-kiepraam kunt u zowel verticaal als horizontaal openen. Het valraam valt verticaal een stukje open en wordt vaak benut in badkamers en toiletten. Als u hierin een keuze heeft gemaakt kijkt u naar de glassoort. Vervolgens komt de vormgeving aan bod. Welke RAL-kleur wilt u toepassen op de kunststof kozijnen? Daarnaast is het mogelijk om het (prefab) raamkozijn van een houtnerf te voorzien. U kan het dan bijna niet onderscheiden van een houten kozijn. Tot slot voegt u opties, zoals een rolluik, zonwering of een horsysteem, aan het kozijn toe.
houten kozijnen Delft

Verdiept en vlak profiel

Laten we bij het begin beginnen: wat is een profiel? Dit is een los onderdeel waaruit een (prefab) raamkozijn bestaat. Een vlak profiel is doorgaans de goedkopere optie. De isolerende werking van een verdiept of vlak profiel is vrijwel gelijk. Het verschil tussen profielen zit dus met name in de uitstraling. Het is dus smaakgevoelig. Het verdiept profiel wordt ook wel het Hollandse profiel genoemd. Dit type raamkozijn kunt u perfect vervangen met de oude, standaard houten kozijnen. Het geeft dus een mooi, authentiek resultaat. Bij nieuwbouwwoningen in Delft gebruikt men vaak de verdiepte profielen, omdat ze goed bij verschillende bouwsoorten passen.
kunststof deurkozijn Delft

Kunststof deurkozijnen

Kunststof kan zowel bij een (prefab) raamkozijn als deurkozijn goed worden benut. Het allereerste wat u zich af moet vragen bij het deurkozijn is of het om een binnen of buiten deurkozijn gaat. Binnenshuis wordt zachthout en aluminium veel gebruikt. Kunststof is dan weer geschikter bij een buitendeurkozijn. Kunststof heeft een goede isolatie en is onderhoudsarm. Daarnaast zijn de prijzen van kunststof relatief laag en gaat een kunststof deurkozijn zo’n 50 jaar mee. Enige nadeel is dat u niet eenvoudig van kleur verandert. Denk dus goed na of de kleur goed bij de gevelbekleding past. Hardhout, aluminium en staal zijn tevens geschikte materialen bij buitendeurkozijnen.
prefab kunststof kozijnen

Onderhoud

Het grote nadeel van houten kozijnen is dat u om de vijf jaar moet schilderen. Bij kunststof kozijnen is dat verleden tijd. Ondanks dat een kunststof raamkozijn weinig onderhoud nodig heeft, moet u ze nog wel één keer per jaar schoonmaken. Dit verlengt de levensduur van de kozijnen. Het vuil trekt dan niet in het raamkozijn. Het is een optie om jaarlijks het onderhoud uit te besteden aan een schoonmaker uit Delft. Gaat u de (prefab) kozijnen zelf schoonmaken? Gebruik dan een warm sopje, een doek en allesreiniger. Vergeet niet de schanieren en het hang- en sluitwerk bij het schoonmaken. Deze onderdelen kunt u ieder jaar invetten met teflonspray.
kunststof kozijnen prijzen Delft

Keurmerken

Voordat u overgaat tot het vervangen van de kozijnen in Delft, is het verstandig dat u kijkt naar de keurmerken. Er zijn veel soorten keurmerken, waarmee de bouwkwaliteit en duurzaamheid van de (prefab) kozijnen wordt gegarandeerd. Bij kunststof kozijnen is een KOMO keurmerk één van de belangrijkste labels. Een dergelijke kwalificatie betekent gegarandeerd een hoge kwaliteit. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen zegt iets over de beveiliging tegen inbraak. Het SKG-keurmerk geeft de kwaliteit aan van het hang- en sluitwerk. ISO 9001 is een wereldwijde norm die iets meldt over de kwaliteit. Overweegt u de aanschaf van een houten raamkozijn? Kijk dan naar het FSC-label. Onze vakman vertelt u graag meer over de keurmerken.
aluminium kozijnen Delft

Isolatiewaarde


De isolatiewaarde van het (prefab) kunststof raam- of deurkozijn is afhankelijk van het gekozen materiaal en het glas dat u laat plaatsen. Zowel kunststof als aluminium raamkozijnen vormen een goede keus wanneer u een hoge isolatiewaarde wenst. Is een gemiddelde isolatie voldoende, en vereist u van de kozijnen dat ze een warme uitstraling hebben, dan vormt een houten raamkozijn een goede keuze. Een houten raamkozijn heeft een U-waarde van gemiddeld 2,4 W/m²K. Bij de U-waarde geldt hoe lager het getal, hoe beter de isolatiewaarde. Kunststof een U-waarde van 1-2 W/m2K. De U-waarde van aluminium, voorzien van koudebrug onderbreking, ligt tussen de 1,8 – 2,7 W/m²K.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Een kunststof (prefab) raamkozijn is in diverse afmetingen, soorten en merken verkrijgbaar in Delft. De kwaliteitsverschillen zijn onderling vrij groot. De meeste fabrikanten maken zelf alleen de kunststof profielen. Dit zijn onderdelen van het totale raamkozijn. De kozijn verwerkers kopen profielen in bij een fabrikant en maken daar vervolgens kozijnen en schuifpuien van. U begrijpt dat zowel het profiel als de verwerkers hoge kwaliteitseisen moeten hebben. Goede merken, uit het hogere segment zijn: Schüco, Finstral, WERU en Gayko. Bij uw uiteindelijke keuze moet u letten op de prijs/kwaliteit verhouding. Meer weten over de mogelijkheden of prijzen? Vraag vrijblijvend een aantal offertes aan!

Prijzen

Zijn uw huidige kozijnen in Delft aan vervanging toe? Of wilt u simpelweg de prijzen drukken van de stookkosten en het onderhoud? Overweeg dan om een nieuwe kunststof, aluminium of houten raamkozijn te plaatsen. De prijzen zijn afhankelijk van de afmetingen van uw raamkozijn, het gekozen materiaal, en of u de kozijnen prefab of standaard laat leveren. In onderstaande tabel vindt u een overzicht met gemiddelde prijzen. Deze kunnen per leverancier uit Delft enigszins variëren. De prijzen zijn inclusief HR++ glas, BTW en de plaatsing.

Subsidie

Zoals u in bovenstaande tabel ziet is het vervangen van uw raam- of deurkozijn in Delft een flinke investering. Het is dus ideaal als u gebruik kunt maken van een subsidie. Dat drukt de prijzen enorm. Op dit moment zijn er geen lopende subsidies die gelden voor kunststof kozijnen. Wel is er tot en met 31 december 2018 een landelijke subsidie ‘energiebesparing eigen huis’. De subsidie geldt dan bij plaatsing van isolatieglas. De vergoeding is gemiddeld 20% van de totale prijs. Nadeel van de subsidie is dat u minimaal twee isolatiemaatregelen moet nemen. Dus naast het isolatieglas moet u bijvoorbeeld het dak of de vloer isoleren.

Soort kozijn Prijs (1.5 x 2 meter) Prijs (2 x 3 meter)
Houten €2.400,- €4.800,-
Kunststof €1.950,- €3.900,-
Aluminium €2.550,- €5.100,-
Prefab €2.100,- / €2.700,- €4.200,- / €5.400,-

kunststof deurkozijn

kunststof kozijn offerte

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden of wilt u uw kozijnen of gevelbekleding laten vervangen? Vraag via ons contactformulier geheel gratis en vrijblijvend offertes (max.5) aan van bedrijven uit ons netwerk. Vergelijk en kies de vakman die bij u past. U kan op deze manier tot wel 35% besparen op de kosten van de investering! Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor uw houten, aluminium of kunststof kozijnen in Delft. Wanneer u nu uw kozijnen vervangt bespaart u op stookkosten en het geeft uw woning een geheel nieuwe uitstraling. Kiest u een aluminium of kunststof raamkozijn? Dan scheelt het u een hoop onderhoud.