Kunststof kozijnen Amstelveen

Wanneer u de isolatie van uw woning in Amstelveen wilt verhogen denk u wellicht niet meteen aan het vervangen van de kozijnen. Toch kunnen kunststof kozijnen het warmteverlies aanzienlijk laten dalen. Hoe beter uw pand in Amstelveen is geïsoleerd, hoe minder geld u spendeert aan energiekosten. Het vervangen van uw huidige raamkozijnen door kunststof kozijnen levert daarom uiteindelijk geld op. Bijkomend voordeel van de kunststof raamkozijnen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Benieuwd naar het vervangen of installeren van kozijnen? Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende offerteaanvraag. U ontvangt vervolgens meerdere offertes (max.5) die u kan vergelijken op prijs en aanbod.

Kunststof Kozijnen Amstelveen

Kunststof biedt goede isolatie

Kunststof biedt een goede isolatiewaarde. Dit geldt bij zowel kozijnen als dakkapellen. Gemiddeld hebben kunststof raamkozijnen een U-waarde van 1 – 2 W/m²K. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde. Wanneer u de huidige kozijnen vervangt voor kunststof varianten bespaart u dat op onderhoudskosten. Tegenwoordig kunt u bij de meeste bedrijven voorgefabriceerde (prefab) kozijnen aanvragen. Prefab betekent dat de kozijnen in de fabriek volledig in elkaar zijn gezet, en dus kant en klaar in uw woning in Amstelveen worden geplaatst. De kosten van prefab kozijnen zijn iets hoger, het voordeel is dat u minder geld kwijt bent aan arbeidskosten.
kunststof kozijnen voordelen

Hout biedt mogelijkheden

In tegenstelling tot kunststof en aluminium, kennen houten kozijnen geen hoge isolatiewaarde. Daarentegen hebben ze een zeer klassieke uitstraling, en brengt een houten kozijn een warme sfeer met zich mee. Daarnaast is een houten raamkozijn eenvoudig bewerkbaar en kunt u om de zoveel jaar van kleur veranderen. Wanneer u zo lang mogelijk wilt genieten van uw houten kozijnen kunt u het beste een raamkozijn kiezen die gemaakt is van tropisch hardhout. Denk hierbij ook aan de verschillende houtkeurmerken, die garanderen dat uw houten kozijnen op duurzame wijze zijn geproduceerd. Ook houten kozijnen zijn zowel prefab als standaard verkrijgbaar in Amstelveen.

Aluminium, voor grote glasoppervlakken

Heeft uw huis of bedrijfspand in Amstelveen zeer grote ramen? Dan is het verstandig om aluminium kozijnen te kiezen. Aluminium is zeer krachtig materiaal. Hiermee voorkomt u dat het glas te zwaar wordt, met verzakking van het kozijn tot gevolg. Aluminium heeft verder als voordeel dat het goed isoleert en nooit roest of rot. Het geeft een moderne uitstraling aan uw pand of woning in Amstelveen. Daarnaast heeft een raamkozijn van aluminium weinig onderhoud nodig. Het grote voordeel van aluminium is dat het relatief eenvoudig repareerbaar is. In tegenstelling tot andere raamkozijnen hoeft u bij schade het kozijn nooit geheel te vervangen.

Gratis offertes vergelijken


kunststof raamkozijnen Amstelveen

Kunststof raamkozijn soorten

Nu u de materiaalkeuze goed overwogen heeft is het van belang dat u weet welk soort raam u in Amstelveen wilt. De meest voorkomende soorten zijn: valraam, draai-kiepraam en een vast raam. Het valraam kan verticaal open vallen. Het model vormt vaak een liggende rechthoek. Dit type raam wordt vaak geplaatst in badkamers en toiletten. De meest voorkomende soort is het draai-kiepraam. Dit raam kan zowel horizontaal als verticaal worden geopend. Dit raam is dan ook erg gebruiksvriendelijk. Een vast raam kunt u niet openen. Dit raam wordt bij een grote raampartij vaak om en om geplaatst met een draai-kiepraam. Wij helpen u graag uitzoeken wat voor soort raamkozijn het beste bij u past.
houten kozijnen Amstelveen

Verdiept en vlak profiel

Het profiel is een onderdeel van het kozijn. Het is een gedeelte van de lijst om het raam. Grofweg zijn er twee verschillende soorten: een verdiept en een vlak profiel. De goedkoopste variant is het vlakke profiel. Deze worden tegenwoordig nog maar weinig gebruikt. U ziet ze wel bij oudere woningen of bedrijfspanden in Amstelveen. Bij de vlakke variant zit het profiel meer naar voren, naar de buitenzijde, dan bij de verdiepte variant. Een verdiept profiel geeft vaak het mooiste resultaat. Daarnaast is deze variant eenvoudig toepasbaar doordat de inbouwdiepte gelijk is aan houten kozijnen. Bij nieuwbouwhuizen wordt meestal ook een raamkozijn met de verdiepte variant geplaatst.
kunststof deurkozijnen

Kunststof deurkozijnen

Een deurkozijn is het frame waarin de deur wordt opgehangen. Naast de ondersteunende functie heeft het deurkozijn een isolerende functie. Wilt u kunststof gaan gebruiken bij uw (buiten)deurkozijn? Laat het dan door een vakman plaatsen in Amstelveen. Het voordeel van een kunststof deurkozijn is de goede isolatie, het onderhoudsarme karakter en de voordelige prijzen. Nadeel is dat u niet eenvoudig van kleur kan veranderen. Zorg dus dat het deurkozijn goed bij uw gevelbekleding past. De levensduur van een kunststof deurkozijn is minimaal 50 jaar. Wilt u de prijzen drukken? Overweeg dan om uw raamkozijnen, deurkozijnen en schuifpui tegelijkertijd te vervangen.
kunststof kozijnen onderhoud

Onderhoud

Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig, maar het is wel nodig dat u af en toe het raamkozijn schoonmaakt. Het vuil kan de kozijnen aantasten. Het is niet nodig om het raamkozijn iedere vijf jaar te schilderen. Dat scheelt al enorm in onderhoud. Net als vogelpoep op autolak, kan groene aanslag en zwarte verwering op den duur het materiaal aantasten. Het is dus van belang dat u het kunststof raamkozijn ieder jaar goed schoonmaakt en onderhoudt. Het schoonmaken kan met warm water en schoonmaakmiddel. Sommige (prefab) kozijnen kunnen voorzien worden van een laag wax, zodat het vuil minder snel hecht aan het raamkozijn.
kunststof kozijnen vervangen Amstelveen

Keurmerken

Als u een vakman via Kunststofnet inschakelt weet u zeker dat de kwaliteit van de kozijnspecialist in orde is, maar de producten moeten tevens in orde zijn. Bij het plaatsen of vervangen van nieuwe kozijnen moet u letten op de verschillende keurmerken. Hoewel u een prefab of standaard kozijn zonder keurmerk kunt laten plaatsen, raden wij dat af. Zonder keurmerk garandeert een leverancier of producent namelijk niet de duurzaamheid of kwaliteit van het product. Een keurmerk die van belang is: KOMO; gaat over de kwaliteit van een kunststof raamkozijn.
aluminium kozijnen Amstelveen

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van het (prefab) raamkozijn of deurkozijn, waarmee u uw bestaande kozijnen wilt vervangen, is afhankelijk van het gekozen materiaal, en het glas dat u erin laat plaatsen. Hierbij moet u rekening houden met het feit dat kunststof de beste isolatiewaarde biedt. Kunststof heeft een U-waarde van 1,2 – 2,4 W/m²K. Bij de U-waarde geldt: hoe lager de waarde, hoe beter. Aluminium (met koudebrug onderbreking) heeft een U-waarde tussen de 1,8 – 2,7 W/m²K. Bij houten kozijnen ligt dat rond de 2,4 W/m²K. Wanneer u ook graag een hoge isolatiewaarde wilt, kunt u beter geen houten of aluminium raamkozijn kiezen.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Kunststof (prefab) kozijnen zijn er in diverse soorten, maten en merken. In de showroom wordt vaak alleen het merk van het profiel genoemd. Het is echter van belang dat u tevens op de fabrikant let. Bekende merken van kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld: Schüco, Profine Nederland, Veka, Finstral, GEALAN en Deceuninck. Merken van bekende fabrikanten zijn onder andere NEDKO, Ploeg en Belisol. De productie van kunststof kozijnen begint bij het maken van de holle profielen. In deze holle ruimte staan schotjes. Dit zijn de ‘kamers’ in het profiel die de isolatiewaarde bepalen. Een kwalitatief kunststof raamkozijn heeft minimaal vijf van die kamers.

Prijzen

Aan het vervangen van uw (prefab) raamkozijnen zijn verschillende prijzen verbonden. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de kosten van een nieuw raamkozijn. Hierbij is rekening gehouden met verschillende materialen en afmetingen. Bij alle prijsindicaties geldt dat het glas hierbij zit inbegrepen, evenals de BTW. De aangegeven prijzen zijn gemiddelde prijzen. Per leverancier uit Amstelveen kan dit enigszins variëren. Vraag een offerte aan voor de precieze prijzen en aanbiedingen. Zo weet u precies wat de kosten zijn.

Subsidie

Wilt u de prijzen van de (prefab) kozijnen drukken? Benut dan de subsidie bij het plaatsen van isolatieglas in Amstelveen. Helaas zijn er op dit moment geen lopende subsidies voor kunststof kozijnen. Op dit moment loopt er wel een landelijke subsidie genaamd ‘energiebesparing eigen huis’. Hiermee kan u subsidie ontvangen voor het isolatieglas. Dat scheelt gemiddeld 20% op de totale prijzen. Wel moet u minimaal nog één isolatiemaatregel nemen, aangezien een voorwaarde is om twee isolatiemaatregelen uit te voeren. Naast het isolatieglas moet u dan bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie toepassen. Deze subsidie is geldig van 15 september 2016 tot 31 december 2018.

Soort kozijn Prijs (1.5 x 2 meter) Prijs (2 x 3 meter)
Houten €2.400,- €4.800,-
Kunststof €1.950,- €3.900,-
Aluminium €2.550,- €5.100,-
Prefab €2.100,- / €2.700,- €4.200,- / €5.400,-

kunststof kozijnen plaatsen

kunststof kozijnen prijzen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Als u het contactformulier invult, dan zorgen wij ervoor dat uw hulpvraag bij verschillende professionals uit Amstelveen terecht komt. U vergelijkt de offertes op basis van het aanbod en de prijzen. U kiest daarna de vakman die het beste aan uw wensen voldoet. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor uw kunststof, houten of aluminium kozijnen. Doordat wij uit een netwerk van erkende vakbedrijven bestaan zijn er altijd vakmannen uit de omgeving van Amstelveen. Bij Kunststofnet is de tevredenheid van klanten erg belangrijk. Naast kozijnen zitten we ook in gevelbekleding en schuifpuien.