Kunststof gevelbekleding Wijchen

Meer en meer wordt er voor bedrijfspanden gekozen voor een alternatieve vorm van gevelbekleding, in plaats van de standaard bakstenen muur. Ook in Wijchen is een gevelbekleding van kunststof, zink of natuursteen steeds gebruikelijker. Een alternatief materiaal voor het bedekken van een gevel is echter niet alleen geschikt voor bedrijfspanden, ook particulieren kunnen hier gebruik van maken. Het is mogelijk om hiermee de pandwaarde te doen laten stijgen, en een uniek vooraanzicht te creëren. Hebt u behoefte aan meer informatie over de verschillende prijzen? Wilt u weten wat het verschil is tussen kunststof dakrandbekleding en dakrandpanelen, of zoekt u meer informatie over de aanbiedingen van Keralit? Vul het contactformulier in en wij sturen u snel enkele offertes van specialisten uit Wijchen.

Kunststof gevelbekleding Wijchen

Diverse materialen beschikbaar

Gevelbekleding kan van diverse materialen worden gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn kunststof en houten producten. Kunststof wordt hiervan het meest verkocht, dankzij de hoge isolatiewaarde die het met zich meebrengt, en het eenvoudige onderhoud. Daarnaast is kunststof in zeer veel varianten leverbaar voor onder meer dakrandpanelen. Een voorbeeld is Trespa, een duurzaam en robuust kunststof product dat uitermate bestand is tegen weer en wind. Voor een overzicht van alle varianten kunststof en de vele mogelijkheden verbinden wij u graag met een expert uit Wijchen. Deze helpt u graag verder.

Dakrandbekleding of dakrandpanelen

Veel van onze klanten uit Wijchen nemen aan dat kunststof dakrandbekleding en dakrandpanelen één en hetzelfde product zijn. Hoewel deze producten dicht bij elkaar liggen zijn zij toch niet geheel het zelfde. Dakrandpanelen, zoals de naam het al zegt, zijn lange smalle panelen waarmee dakranden, boeidelen, dakkapellen en dergelijke kunnen worden afgewerkt. Dakrandpanelen zijn in lengtes tot wel zes meter verkrijgbaar, waardoor zij naadloos aan te sluiten zijn. Kunststof dakrandbekleding daarentegen is breder toepasbaar. Vaak wordt met dakrandbekleding eigenlijk de gevel bekleding bedoelt, en wordt dan ook over de gehele gevel geplaatst. Evenals gevelbekleding is de dakrandbekleding zowel in houten als kunststof variant verkrijgbaar bij leveranciers uit Wijchen.

Vrijblijvende prijsopgave

Heeft u al enig idee wat voor soort gevelbekleding u wilt of heeft u behoefte aan advies? Vraag via ons contactformulier verschillende offertes op maat aan van gevelbekleding specialisten uit (de omgeving van) Wijchen. Door deze offertes zelf te vergelijken op prijzen en aanbod, kiest u altijd voor een bedrijf dat goed bij u past. Voor welk bedrijf uit ons netwerk u echter ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt door een ervaren vakman uit de regio. Wij zijn u met alle plezier van dienst en hopen snel uw aanvraag tegemoet te zien.

Gratis offertes vergelijkengevelbekleding specialist

Over Kunststofnet

De aan Kunststofnet gelieerde vakmannen hebben niet alleen ruime ervaring op het gebied van gevelbekleding. Wij zijn u eveneens van dienst indien u zoekt naar een specialist voor kunststof kozijnen, dakkapellen of een nieuwe schuifpui. Door korte communicatielijnen en voordeel van grootschalige inkoop bieden wij prettige service en scherpe prijzen.

Prijzen

De prijzen voor gevel- en dakrandbekleding worden het meest beïnvloed door de afmetingen van het te bekleden oppervlak. Verschil in prijzen tussen de verschillende materialen zijn miniem, waarbij een houten bekleding net iets goedkoper uitvalt dan de kunststoffen variant. Dit gaat echter om een kleine €150,- bij een oppervlak van 10 vierkante meter. Gemiddeld komen de kosten voor het bekleden van dit oppervlak op zo’n €2250,- voor houten producten en €2350,- voor kunststof dakrandpanelen. Dit is inclusief het verwijderen van de oude dakrandpanelen, het aanbrengen van isolatie en damp open folie, en het plaatsen van de nieuw dakrandbekleding. Het kleine verschil dat in prijs bestaat zal bovendien op de lange termijn verdwijnen, dankzij een besparing op de stookkosten met een gevelbekleding van kunststof. Hebt u nog vragen over de exacte prijs, of wilt u meer weten over de diverse materialen? Wij helpen u graag en sturen u desgewenst een offerte van een leverancier uit Wijchen toe.

Gevelbekleding van hout Wijchen

Houten gevelbekleding


Houten gevelproducten zijn vrij populair in Wijchen. Dit komt met name door de lage kosten, en het feit dat houten producten makkelijk te repareren zijn bij beschadigingen. Daarnaast is een houten gevelbekleding snel in stijl te veranderen door een verflaag of kleine aanpassing. Nadelig zijn de lage isolatiewaarde en een arbeidsintensief onderhoud. Met een houten gevelbekleding creëert u een rustieke en authentieke uitstraling, die menigeen doet denken aan vakanties in Noord-Europa of de Alpen. Bij de leveranciers uit Wijchen zijn houten gevelbekledingen in zeer veel kleuren en designs leverbaar. Vraag naar de prijzen en voorwaarden.
aluminium gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding


De gevel- en dakrandbekleding kan eveneens van aluminium worden gemaakt. Veel van onze klanten uit Wijchen vrezen echter dat een aluminium bekleding een zeer industriële look creërt, en daardoor deze per definitie niet kiezen voor het bekleden van hun huis. Aluminium hoeft echter geen industriële uitstraling te hebben. Wanneer het met mate wordt ingezet voor de dakrandbekleding kan het zelfs een zeer moderne en strakke look hebben. Wie graag een warme uitstraling wil doet er goed aan om een ander materiaal te kiezen.
Gevelbekleding zink Wijchen

Zinken gevelbekleding


Zink is wellicht niet het eerste materiaal waar u aan denkt voor het bedekken van uw gevel. Toch is zink zeer geschikt voor alle oppervlakken. Een gevelbedekking van zink kan tot 90% prefab worden gemaakt. Dit betekent dat het plaatsen van de zinken gevelbekleding een zeer eenvoudige klus is, die in korte tijd kan worden gedaan. Het voordeel van zink is bovendien dat het weing onderhoud vraagt, en een lange levensduur heeft. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag ons dan om vrijlblijvend advies.
Gevelbekleding Trespa Wijchen

Trespa gevelbekleding

Trespa is een kunststof variant die zeer duurzaam, en kleurstabiel is. Gevelplaten van Trespa zullen dus lang meegaan, en geven uw gevel een vrolijke uitstraling. Hebt u vragen over het plaatsen van Trespa bij uw woning? Wilt u weten wat de exacte prijzen worden, of bent u benieuwd naar de verschillen in kwaliteit, duurzaamheid en onderhoud met andere soorten gevelbekleding? Wij bieden u in Wijchen graag meer informatie over Trespa. Vul op het contactformulier uw vragen in en wij beantwoorden deze spoedig.
Gevelbekleding natuursteen Wijchen

Gevelbekleding van natuursteen


Natuursteen vormt een ander materiaal, naast glas en zink, waarvan uw gevelbekleding gemaakt kan worden. Onze experts in Wijchen hebben vele soorten natuursteen op voorraad en helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Voordelen van natuursteen zijn dat deze bij een goede bewerking zeer duurzaam is. Bovendien wordt de steen mooi oud. Dit betekent dat het lange tijd de aanblik van uw pand zal verbeteren. Tot slot heeft elke natuursteen een eigen karakter: u kiest zelf de uitstraling die u wenst.
Gevelbekleding glas

Glazen gevelbekleding


Bij de meeste gevelspecialisten uit Wijchen is tevens gevelbekleding van glas verkrijgbaar. Met glas creëert u een open uitstraling bij uw bedrijf of kantoor, of laat u de ruimte binnenshuis snel groter lijken. Het nadeel van een glazen gevelbedekking is dat deze relatief veel onderhoud vraagt. Zo moet het glas regelmatig gelapt worden om de aanblik te behouden. Dit zal extra kosten met zich meebrengen waar u wel rekening mee moet houden. Vraag een gevelspecialist naar de prijzen en opties.
red cedar Gevelbekleding Wijchen

Red cedar gevelbekleding


Bent u in Amerika of Canada geweest en hebt u daar gezien hoe Red Cedar de gevel kan verfraaien? Dat is tegenwoordig ook in Nederland mogelijk. Een aantal van onze gevelspecialisten bieden prachtige massief houten planken aan waarmee de gevel en dakrand bekleed kunnen worden. Bij het aanbrengen van de planken is het van belang om goed na te denken over de bevestigingsmiddelen en de methode van plaatsing. Een erkend gevelspecialist uit Wijchen kan u hierbij desgewenst van dienst zijn. Wij informeren u graag.
metalen Gevelbekleding

Metalen gevelbekleding


De mogelijkheden voor een metalen gevel- of dakrandbekleding bestaan al sinds de jaren zestig. Pas in de laatste jaren wordt er meer gebruik gemaakt van metaal in de particuliere industrie. Doordat metalen gebouwen economischer zijn is het een voordelige keuze. Daarnaast is er –in tegenstelling tot wat men vaak denkt – veel variatie mogelijk in vorm en kleur. Bovendien kunnen we het materiaal op gebogen constructies monteren. Doordat metalen bouwconstructies in de fabriek worden gemaakt, geeft slecht weer geen vertraging bij de installatie.

Diverse merken gevelbekleding

Bent u van plan de gevelpanelen van uw pand in Wijchen te vervangen? Of denkt u dat dakrandpanelen een goede manier vormen om het onderhoud van uw dakgoten te minimaliseren? Dan dient u een keuze te maken uit de diverse merken die dakrandbekleding aanbieden. De verschillende merken variëren zowel in stijl als prijzen en focuspunten. Zo is een merk als Keralit gericht op duurzaamheid, terwijl een ander merk let op comfort of installatiegemak. Hieronder vindt u een overzicht van de meest bekende merken. Hebt u hier nog vragen over? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Keralit

Keralit gevelbekleding WijchenHet merk Keralit staat hoog aangeschreven in de dakrandbekleding branche. De producten van Keralit worden gemaakt van gerecyclede kunststoffen en zijn daarom zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Dankzij een uniek verwerkingsproces hoeft u de Keralit gevelproducten nooit meer te schilderen: het materiaal is mooi en onverwoestbaar. De dakrandpanelen van Keralit hebben een leveranciersgarantie van 10 jaar.

Novicell

Novicell gevelbekleding WijchenWellicht één van de wat minder bekende merken op het gebied van gevelpanelen in Wijchen is Novicell. Bij Novicell maakt men zowel dakrandbekleding als plafondsystemen en vlonderplanken. De dakrandpanelen zijn gemaakt van volschuim en worden geleverd in zowel een grove als fijne nerf. De eerste variant biedt een rustieke uitstraling, terwijl bij een fijne nerf de planken juist een elegante en afgewerkte uitstraling krijgen.

Profort

Profort gevelbekledingDe gevelproducten van Profort zijn ontwikkeld met een focus op duurzaamheid en recycling. De grondstoffen van de bekleding bestaan uit 100 procent gerecyclede kunststoffen. Daarnaast voegt men bij Profort twee beschermlagen toe aan het paneel, opdat deze kras- en slagvast is. Deze toplaag is meegekleurd, zodat ook de kleur behouden blijft. Alle Profort producten krijgen bovendien een Brandklasse B mee.

Protex

Protex gevelbekledingProtex gevelproducten zijn nieuw in Nederland. Bij Protex maakt men gebruik van een speciaal sponningsmodel. Dit betekent dat de dakrandbekleding zowel horizontaal als verticaal kan worden aangebracht. Elk product van Protex is van kunststof gemaakt, maar ziet eruit als hout, door een geavanceerd Renolit kleurfolie met subtiele houtnerfstructuur. De prijzen voor Protex zijn in goede verhouding met de kwaliteit.

Deeplas

Deeplas gevelbekledingDeeplas gevelpanelen zijn uitermate geschikt voor het bekleden van grote vlakken. Bijvoorbeeld voor de afwerking van dakkapellen of een uitbouw. Bij Deeplas staat men voor een onderhoudsarme kunststof bekleding met strakke vormgeving en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Bovendien zijn de panelen snel en eenvoudig te monteren en is het product volledig te recyclen. Wij voorzien u graag van meer informatie.

ModiWood

Modiwood gevelbekledingModiWood is één van de weinige merken die met gemodificeerd hout werken. De celstructuur van de planken wordt in een specifiek verwarming- en afkoelingproces veranderd, waardoor de duurzaamheid verhoogd wordt en een diep bruine kleur ontstaat. Alle houten artikelen van ModiWood dragen het PEFC keurmerk. Dit keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer en een duurzame productie van houten artikelen tegen eerlijke prijzen.

Kom in contact met een specialist

Bent u op zoek naar een erkend professional uit Wijchen die u wil helpen bij het monteren van nieuwe dakrandpanelen of gevelbekleding? Hebt u een vraag over het verschil tussen gevel- en dakrandbekleding? Of bent u benieuwd of houten panelen geschikt zijn voor plaatsing bij uw woning of bedrijfspand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Stel via het contactformulier uw vragen of geef uw wensen aan voor de dakrandpanelen. Wij zullen uw hulpvraag snel beantwoorden of u indien gewenst vrijblijvende offertes toesturen, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Wij zijn u graag van dienst.

kunststof gevelbekleding offerte