Kunststof gevelbekleding Harderwijk

In Harderwijk zien wij over het algemeen nog de standaard bakstenen gevelbekleding, toch is er in de laatste decennia enige verandering gekomen in de reguliere aanblik. Dit komt doordat er steeds meer alternatieven zijn op het gebied van gevelbekleding. Zo hebt u bijvoorbeeld de optie om te kiezen voor een bedekking van kunststof, maar ook Trespa, glas en zink zijn producten waarvan wij uw gevel- en dakrandbekleding kunnen maken. Het voordeel van een alternatieve vorm van gevelbedekking is dat u hiermee het aanzicht van uw woning of bedrijfspand in Harderwijk kunt verbeteren, en daarmee tevens de pandwaarde laat stijgen. Wilt u graag weten wat de prijzen zijn voor het bekleden van uw buitenmuren? Vul dan ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Kunststof gevelbekleding Harderwijk

Diverse materialen beschikbaar

Zoals gezegd zijn er diverse materialen beschikbaar voor het produceren van gevelbekleding, dakrandbekleding en dakrandpanelen. Voorbeelden van mogelijke materialen zijn natuursteen, glas, zink, trespa, hout en kunststof. Hoewel traditioneel het meest wordt gekozen voor houten planken als gevelbedekking (dit was een tijd lang ook de enige optie), is tegenwoordig kunststof zeer populair. Dit komt doordat kunststof een uitstekende isolatiewaarde heeft, en weinig onderhoud vergt. Met kunststof als basis voor uw bouwconstructies profiteert u op de lange termijn dan ook van een besparing op de stookkosten. Wilt u graag de uitstraling van een houten gevelbedekking behouden? Kies dan voor kunststof met een houtdesign.

Dakrandbekleding of dakrandpanelen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Harderwijk de vraag wat het verschil is tussen dakrandpanelen en een dakrandbekleding. Hoewel de termen door de meeste leveranciers uit de regio door elkaar worden gebruikt, bestaat er wel degelijk een verschil tussen dakrandpanelen en dakrandbekleding. Deze laatste term staat voor de gehele bekleding van een voorgevel, uitbouw of dakkapel. Een dakrandbekleding kan bestaan uit de dakrandpanelen. De dakrandpanelen zijn dan de planken waaruit de dakrandbekleding bestaat. Daarnaast kan de term dakrandpanelen nog gebruikt worden voor de afwerking van dakgoten en boeidelen. Vul ons contactformulier in voor meer informatie over de opties voor dakrandbekleding bij u thuis.

Vrijblijvende prijsopgave

Wie op ons webformulier zijn wensen aangeeft voor het bekleden van gevels en dakranden, zal op basis van deze wensen een aantal vrijblijvende offertes toegestuurd krijgen. Het is aan u zelf om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Wij garanderen echter dat voor welke gevelspecialist uit Harderwijk u ook kiest, u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen bij de plaatsing van uw kunststof gevelbekleding. Wij hopen u dan ook spoedig van dienst te kunnen zijn!

Gratis offertes vergelijkengevelbekleding specialist

Over Kunststofnet

Bij Kunststofnet werken wij samen met een groot aantal vakmannen uit heel Nederland. Deze specialisten hebben een ruime ervaring met vele klussen zoals het plaatsen van gevelbekleding in alle soorten en maten. Daarnaast bent u bij ons tevens aan het juiste adres voor contact met een specialist op het gebied van kunststof kozijnen, dakkapellen en schuifpuien. Wij garanderen aantrekkelijke prijzen en een uitstekende service door onze korte communicatielijnen en unieke werkwijze. Hebt u vragen over onze service? Wij beantwoorden deze met alle plezier.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van de gevelbekleding of dakrandbekleding zijn afhankelijk van vele factoren. De belangrijkste invloedsfactor is de afmeting van het te bekleden oppervlak: hoe groter het oppervlak hoe hoger de prijzen, maar hoe lager de prijs voor een enkele vierkante meter. Ook het gekozen materiaal is van invloed. Voor houten dakrandpanelen bent u voor een oppervlak van 10m2 gemiddeld €2400,- kwijt. Deze prijs is inclusief het verwijderen van de oude panelen. Wilt u liever dakrandpanelen van kunststof hebben? Dan zijn de prijzen iets hoger. Gemiddeld komen deze op €2600,- inclusief. Op de lange termijn zult u de hogere prijzen voor het kunststof echter terugverdienen doordat dit een betere isolatiewaarde heeft. Vraag vrijblijvend een aantal offertes bij ons aan voor een exacte prijsindicatie.

Gevelbekleding van hout Harderwijk

Houten gevelbekleding


Een houten gevelbekleding kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Het is dan ook aan u om te bepalen welke uitstraling de woning in Harderwijk krijgt. Wij adviseren onze klanten wel om te kiezen voor een hard houten bekleding, in verband met de levensduur van het materiaal. De houten planken moeten sowieso eens in de vijf jaar worden geschuurd en geverfd om de kwaliteit te behouden. Door de houten gevelbekleding te beschermen met een coating vermindert u de invloed van weer en wind.
aluminium gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding


Er bestaan houten, kunststoffen en aluminium dakkapellen, en ook gevelbekleding kan van aluminium worden gemaakt. Vaak zijn onze klanten echter bang dat een aluminium bekleding zorgt voor een industriële uitstraling, die de aanblik van de woning niet verbetert. Dit is echter niet nodig. Wanneer u kiest voor aluminium dakrandpanelen en deze combineert met een ander metaal of houten panelen dan is het mogelijk om een zeer elegante en moderne look te creëren. Laat u hierover wel informeren door een specialist uit Harderwijk.
Gevelbekleding zink Harderwijk

Zinken gevelbekleding


Zink is een tweede materiaal dat kan worden gebruikt als basismateriaal voor een gevel- of dakrandbekleding. Zink is net als kunststof een zeer duurzaam product, dat lange tijd meegaat zonder dat het veel onderhoud nodig heeft. Het voordeel van zink als basismateriaal is bovendien dat het een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Het nadeel is voor sommige van onze klanten uit Harderwijk dat er weinig variatie mogelijk is in kleur en vorm. Zink heeft een vrij standaard uitstraling, waar u van moet houden.
Gevelbekleding Trespa Harderwijk

Trespa gevelbekleding

Waarschijnlijk hebt u nog nooit gehoord van Trespa. Trespa is de nieuwste innovatie op het gebied van gevelbekleding, en bestaat uit een HPL-compact materiaal dat een geïntegreerd oppervlak heeft. Doordat het een mix is van thermohardende harsen en op hout gebaseerde vezels is het mogelijk om stabiele dichte platen te maken met een goede sterkte-gewicht verhouding. De Trespa panelen zijn uitstekend voor het creëren van kleurrijke en geventileerde dakrandbekleding. Het kan in een groot aantal kleuren en maten worden geleverd.
Gevelbekleding natuursteen Harderwijk

Gevelbekleding van natuursteen


Naast houten en kunststof gevelbekleding is ook natuursteen een mogelijkheid. Natuursteen heeft vele voordelen. Zo is het een zeer duurzaam product wanneer u zorgt voor een goede bewerking en verwerking. Doordat natuursteen een overkoepelende categorie is van verschillende steensoorten is er een grote variatie aan kleuren en designs: elke steen heeft zijn eigen karakter. Wilt u graag dat de gevel- of dakrandbekleding lange tijd zonder problemen meegaat? Natuursteen wordt mooi oud en heeft een zeer lange levensduur. Wij geven graag meer informatie.
Gevelbekleding glas

Glazen gevelbekleding


Wist u dat ook glas kan dienen als basismateriaal voor de gevel? Glas heeft weer heel andere eigenschappen dan kunststof en hout. Zo zijn glazen dakrandpanelen een uitstekende keuze wanneer u meer licht en ruimte in het gebouw wilt creëeren en een open uitstraling wilt hebben bij uw bedrijfspand in Harderwijk. Het nadeel van glas is dat dit regelmatig moet worden gelapt om een prettige aanblik te bieden. Houdt er daarom rekening dat glazen bekleding meer kosten met zich meebrengt voor onderhoud.
red cedar Gevelbekleding Harderwijk

Red cedar gevelbekleding


Wij spraken zonet al over de standaard houten gevelbekleding en de vele houtsoorten die hiervoor mogelijk zijn. Een van de mogelijke houtsoorten is red cedar. Een houtsoort met een lichtrode kleur die van de Canadese westkust afkomstig is. Deze houtsoort laat zich gemakkelijk bewerken en is uitermate geschikt voor een toepassing bij buitentimmerwerk. Zorg wel voor een goede beschermlaag over het hout, bij een slechte bewerking loopt u kans dat het hout gaat vergrijzen. Wij bieden u graag meer informatie.
metalen Gevelbekleding

Metalen gevelbekleding


Tot slot is het nog een optie om te kiezen voor metalen gevelbekleding. Hoewel dit al sinds de jaren zestig beschikbaar is, wordt het pas een aantal decennia toegepast bij de bekleding van particuliere woningen. Bent u op zoek naar een gevel- of dakbekleding die een moderne en strakke look biedt? Dan is een metalen bekleding de juiste optie. Door dit te combineren met houten elementen creëert u een wat warmere uitstraling. Een gevelspecialist uit Harderwijk is u hierbij graag van dienst.

Diverse merken gevelbekleding

Wanneer u op zoek gaat naar gevelbekleding of dakrandpanelen bij een leverancier uit de regio, dan zult u merken dat er heel wat verschillende merken beschikbaar zijn. U hebt de keuze uit zowel A-merken als huismerken. Voor welk merk u de keuze maakt is afhankelijk van uw wensen op het gebied van budget en kwaliteit. De meeste A-merken bieden bijvoorbeeld een 10jarige garantie op de gevelbedekking, terwijl bij de meeste huismerken u moet uitgaan van een standaard levensduur. Om u te helpen bij het maken van een keuze, hebben wij diverse merken en waar zij voor staan, voor u op een rijtje gezet.

Keralit

Keralit gevelbekleding HarderwijkKeralit is een merk dat staat voor een hoge duurzaamheid van hun producten. Deze focus op duurzaamheid blijkt onder andere uit de grondstoffen die voor alle bouwproducten worden gebruik. Keralit werkt namen met 100 procent gerycyclede kunststoffen. Dit betekent dat u met deze kunststof bijdraagt aan een beter milieu. Deze milieuvriendelijke gevelbekleding van Keralit is bovendien populair vanwege de goede bestendigheid tegen het weer.

Novicell

Novicell gevelbekleding HarderwijkBij Novicell bent u op de juiste plek voor dakrandpanelen van volschuim. Wanneer u de dakrandpanelen wilt gebruiken voor het afdekken van de dakrand, dan hebt u de keuze uit een grove en fjine houtnerf. De grove nerf zorgt voor een karakteristieke houten uitstraling, terwijl u tegelijkertijd profiteert van de voordelen van kunststof. Kijk bij een Novicell leverancier uit Harderwijk voor de mogelijkheden en prijzen.

Profort

Profort gevelbekledingHet creëren van onderhoudsarme en duurzame gevelproducten is niet alleen het doel van de professionals van Keralit, ook bij Profort is men hierop gericht. Zij maken eveneens gebruik van gerecyclede kunststof, die daarna zelf ook weer te recycelen is. Over de gevel- en dakrandbekleding van Profort wordt bovendien een speciale beschermlaag aangebracht. Dit betekent dat de panelen minder worden beschadigd door het weer.

Protex

Protex gevelbekledingEen ander merk dat bij vele specialisten uit Harderwijk verkrijgbaar is, is Protex. Bij Protex richt men zich op het maken van gevelbekleding die er uitziet als hout, terwijl het van kunststof gemaakt is. Het houten design zorgt voor een authentieke sfeer, terwijl u de isolatiewaarde van kunststof behoudt. Dankzij een speciaal sponningmodel kunnen wij de planken van Protex zowel verticaal als horizontaal installeren.

Deeplas

Deeplas gevelbekledingEen derde merk dat wij bij u onder de aandacht willen brengen is Deeplas. Bij Deeplas maakt men diverse bouwproducten zoals materialen voor kozijnafwerking en gevelbekleding. Daarnaast levert menig vakman ook dakrandpanelen van Deeplas voor de afwerking van dakkapellen. Een andere focus van de Deeplas ontwerpers is een strakke vormgeving. Wilt u graag een moderne aanblik van uw pand? Kies dan voor Deeplas.

ModiWood

Modiwood gevelbekledingTot slot willen wij uw aandacht nog vestigen op de producten van ModiWood. ModiWood is één van de weinige merken die nog echte houten dakrandpanelen maakt. Het bedrijf maakt hierbij gebruik van een speciaal productieproces. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de planken sterk verlengd wordt, en de isolatie verbetert. Mede hierdoor voldoet Modiwood aan de eisen van het PEFC keurmerk.

Kom in contact met een specialist

Wilt u graag nieuwe dakrandbekleding plaatsen bij uw woning in Harderwijk en bent u op zoek naar een specialist die u hierbij van dienst kan zijn? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Alle professionals die zich bij ons netwerk hebben aangesloten hebben een ruime ervaring met zowel gevel- als dakrandbekleding en zijn u graag van dienst met advies. Vraag via het contactformulier vrijblijvend een aantal offertes aan en vergelijk deze met elkaar op basis van prijzen en aanbod. Voor welke dakrandbekleding u echter ook kiest, wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen een scherpe prijs.

kunststof gevelbekleding offerte