Kunststof gevelbekleding Groningen

Het traditionele straatbeeld in Nederland is één van bakstenen gevels. Alhoewel de meeste oudere woningen in Groningen nog steeds een eenvoudige bakstenen gevel hebben, wordt er bij nieuwbouwwoningen steeds meer gevarieerd in de gevelbekleding. Zo is het tegenwoordig mogelijk om te kiezen voor een houten dakrandbekleding, of voor dakrandpanelen van aluminium of trespa voor een modern resultaat. Andere materialen waarvan de gevelbekleding kan worden gemaakt zijn glas, natuursteen, zink en kunststof. Bent u op zoek naar een manier om de aanblik van uw woning of bedrijfspand in Groningen te verbeteren en denkt u dat het plaatsen van een (kunststof) gevelbekleding de oplossing is? Vul dan ons contactformulier in. Wij sturen u spoedig een vrijblijvende offerte toe.

Gevelbekleding Groningen

Diverse materialen beschikbaar

Zoals al aangegeven zijn er vele materialen mogelijk, die elk hun eigen kenmerken hebben. De keuze voor het materiaal is dan ook afhankelijk van uw wensen op het gebied van budget, isolatiewaarde en geluidsisolerende eigenschappen. Tot een aantal jaar geleden werd het meest gekozen voor een dakrandbekleding van houten planken. Tegenwoordig is kunststof echter zeer populair. Dit komt doordat een gevelbekleding van kunststof een hoge isolatiewaarde heeft, en weinig onderhoud vraagt.
Het is daarnaast een optie om te kiezen voor een kunststof bekleding, met een houten design. Zo profiteert u van de warme uitstraling van het hout, en de isolerende eigenschappen van het kunststof.

Dakrandbekleding of dakrandpanelen

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe dakrandbekleding, dan zult u erachter komen dat er door menig leverancier uit Groningen afgewisseld wordt tussen de termen dakrandpanelen en dakrandbekleding. Er bestaat echter wel enige verschil tussen beide termen. De dakrandbekleding is technisch gezien het materiaal dat wordt gebruikt voor de afwerking van gevels, dakkapellen en andere dakonderdelen. De dakrandbekleding wordt opgebouwd uit dakrandpanelen. Deze dakrandpanelen zijn bovendien in losse variant geschikt voor het afdekken van de dakgoten. Wilt u meer weten over dakrandpanelen of bent u benieuwd of er een verschil bestaat tussen een dakrandbekleding en gevelbekleding? Wij informeren u met alle plezier.

Vrijblijvende prijsopgave

Hebt u een soort gevelbekleding gevonden die aansluit bij uw wensen voor uitstraling en isolatie, en wilt u weten wat de prijzen worden voor een bekleding van uw woning of bedrijfspand in Groningen? Vraag dan via het contactformulier geheel vrijblijvend enkele prijsopgaven aan. Geef hiervoor zo exact mogelijk uw wensen op het formulier aan, en wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal offertes op maat krijgt toegestuurd van gevelspecialisten bij u in de regio. Vergelijk deze zelf op prijs en aanbod.

Gratis offertes vergelijkengevelbekleding offerte

Over Kunststofnet

Bij Kunststofnet beheren wij een netwerk van gevelspecialisten uit het hele land, die allen een ruime ervaring hebben met het monteren en verwijderen van gevel- en dakrandbekleding in vele soorten en maten. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres als u contact zoekt met een specialist in kunststof kozijnen, dakkapellen en schuifpuien. Wij garanderen dat elke vakman uitstekend gediplomeerd is, en dat u snel en vakkundig zult worden geholpen tegen aantrekkelijke prijzen. Wij helpen u met alle plezier verder.

Prijzen

Zoals bij al het bouwwerk worden de prijzen voor het plaatsen van gevelbekleding eveneens bepaald door vele factoren. De twee grootste invloedsfactoren zijn de afmeting van het te bekleden oppervlak en het materiaal waar u voor kiest. Kijken we bijvoorbeeld naar een oppervlakte van 10 vierkante meter, dan worden de prijzen voor een houten bekleding ongeveer €2400,- inclusief het verwijderen van de oude dakrandpanelen. Terwijl de prijzen voor kunststof rond de €2600,- inclusief liggen. Op de lange termijn is de kunststoffen dakrandbekleding echter voordeliger, doordat u hiermee meer bespaart op de stookkosten. Bent u nieuwsgierig naar het verschil in prijzen tussen een kunststof en houten dakrandbekleding bij u thuis? Vraag dan bij meerdere professionals uit Groningen een vrijblijvende offerte aan via ons webformulier.

Gevelbekleding van hout Groningen

Houten gevelbekleding


Tot zo’n twintig jaar geleden had men voor de gevelbekleding van particuliere woningen enkel de keuze uit hout. Een houten gevelbekleding wordt dan ook geacossieerd met een authentieke uitstraling. Daarnaast biedt hout over het algemeen een warme aanblik. Wanneer u kiest voor houten dakrandpanelen, dan moet u kiezen uit de vele beschikbare houtsoorten. De houtsoort waar u voor kiest is van invloed op de uitstraling van het pand. De houten bekleding moet elke vijf jaar geverfd worden voor een optimale kwaliteit en levensduur.
Gevelbekleding aluminium

Aluminium


Veel van onze klanten uit Groningen weten wel dat dakkapellen zowel van hout, kunststof of aluminium kunnen worden gemaakt. Menig klant weet echter niet dat ook dakrandpanelen van aluminium mogelijk zijn. Het voordeel van aluminium is dat het een zeer duurzaam product is. Daarnaast is aluminium erg licht. Dit betekent dat er gemakkelijk lange panelen aan één stuk kunnen worden gemaakt. Het nadeel van aluminium is dit wel een vrij industriële look biedt. Een professional laat u met alle plezier enkele voorbeelden zien.
Gevelbekleding zink Groningen

Zink


Zink is een product dat over het algemeen geacossieerd wordt met dakgoten en regenpijpen. Het is tevens een optie om zink te gebruiken voor het bekleden van gevels. Het voordeel van zink is de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en het feit dat dit product zeer weinig onderhoud vraagt. Het nadeel van zink is dat hierin vrijwel geen variatie bestaat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van het materiaal? Wij geven u graag meer informatie of sturen u een vrijblijvende prijsopgave toe.
Gevelbekleding Trespa Groningen

Trespa gevelbekleding

Een nieuw materiaal op de markt, waarvan zowel gevel- als dakrandbekleding van kan worden gemaakt is Trespa. Trespa is de merknaam voor een stabiele dichte platen die een zeer goede sterkte-gewicht verhouding hebben. De dakrandpanelen van Trespa kunnen in vele kleuren en designs worden vervaardigd, waardoor ze zeer populair zijn bij menig bedrijf. Door de panelen van Trespa te combineren met andere materialen creëert u een uniek en kleurrijk gevelsysteem. Het voordeel van Trespa is dat u hiermee een geventileerd gevelsysteem kunt creëeren.
Gevelbekleding natuursteen Groningen

Natuursteen


Natuursteen is tevens een product dat gebruikt kan worden voor het maken van dakrandpanelen. Natuursteen heeft een aantal voordelen. Zo is deze vorm van gevelbekleding zeer onderhoudsarm en duurzaam – mits u zorgt voor een juiste verwerking en bewerking bij de plaatsing. Bovendien is natuursteen in een groot aantal soorten verkrijgbaar. U bepaalt dus zelf hoe de bekleding eruit komt te zien. Let er dan wel op dat u kiest voor natuursteen uit eenzelfde serie om kleur- en designverschillen te voorkomen.
Gevelbekleding glas

Glas


Wie graag meer licht en ruimte wil, en een open uitstraling wil bij een bedrijfspand kan overwegen om een glazen gevelbekleding te laten plaatsen. Het glas zorgt voor een lichte aanblik, wat voor veel mensen verwelkomend aandoet. Bij een glazen bekleding is het dan wel belangrijk om te zorgen voor een regelmatig onderhoud. Zo voorkomt u dat het glas snel veroudert of een verouderde aanblik biedt. Bent u benieuwd naar de prijzen? Vraag dan een specialist uit Groningen om een vrijblijvende offerte.
Gevelbekleding van red cedar Groningen

Red cedar


Wij spraken eerder al over de opties voor een houten gevel- en dakrandbekleding. Eén van de houtsoorten die bij menig leverancier uit Groningen verkrijgbaar is, is Red Cedar. Red cedar (of ceder) is een zeer duurzame houtsoort die aan de westkust van Canada gevonden kan worden. Deze houtsoort is gemakkelijk te bewerken en is daardoor zeer geschikt voor buitentimmerwerk. Wanneer u het hout niet goed beschermt of onderhoudt zal de kenmerkende lichtrode kleur na verloop van tijd vergrijzen. Wij informeren u graag verder.
Metalen Gevelbekleding Groningen

Metalen


Vanaf de jaren zestig is het al een optie om metalen gevelbekleding te plaatsen. Dit werd in eerste instantie echter alleen toegepast bij industriële panden. Pas de laatst jaren wordt er ook voor particuliere woningen steeds vaker gekozen voor één van de beschikbare metalen. Het voordeel van metaal is dat dit het pand economischer maakt. Daarnaast gaat het monteren van de bekleding een stuk sneller, omdat de metalen bouwproducten vrijwel volledig in de fabriek in elkaar kunnen worden gezet.

Diverse merken gevelbekleding

Hebt u besloten van welk materiaal de dakrandpanelen moeten worden gemaakt? Dan is het nu tijd om de diverse opties qua merken met elkaar te vergelijken. Bij elke leverancier uit Groningen zijn dak- en gevelelementen van vele merken verkrijgbaar. Zo bestaat er al een verschil tussen A-merken en huismerken, en zijn binnen deze categorieën ook nog vele variaties mogelijk. Over het algemeen geldt dat de producten van A-merken een langere levensduur en hogere kwaliteit hebben, terwijl de huismerken een standaard kwaliteit en beperkter aanbod tegen lagere prijzen bieden. Hieronder hebben we enkele mogelijke merken voor gevelbekleding voor u op een rijtje gezet.

Keralit

Keralit gevelbekledingHet eerste merk waar we aandacht willen besteden is Keralit. Keralit is een merk dat bekend staat vanwege de grote focus op duurzaamheid. Alle producten van Keralit zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Door uw gevel- of dakrandbekleding van deze kunststof te maken, draagt u bij aan een beter milieu. Daarnaast bespaart u met de bekleding op de stookkosten. Wij informeren u graag verder.

Novicell

Novicell gevelbekledingDe dakrandpanelen van Novicell zijn eveneens gemaakt van kunststof, al is de basis voor deze panelen volschuim. De artikelen van Novicell zijn in twee varianten verkrijgbaar: met een grove en fijne houtnerf. De fijne houtnerf zorgt voor een elegante en verfijnde uitstraling. De grove houtnerf bieden een meer authentieke en karakteristieke uitstraling. Profiteer van deze prettige combinatie van hout en kunstof.

Profort

Profort gevelbekleding GroningenNet als bij Keralit bent u ook bij Profort aan het juiste adres voor duurzame en onderhoudsarme gevelproducten. Ook bij Profort maakt men gebruik van 100% gerecyclede materialen voor het vervaardigen van het kunststof. Bovendien zijn de panelen die men bij Profort maakt zelf ook volledig recyclebaar. Doordat over het materiaal een speciale beschermlaag is aangebracht heeft het een lange levensduur.

Protex

Protex kunststof gevelbekledingEén van de andere merken waar we graag uw aandacht op willen vestige is Protex. Protex is een producent van kunststof dakbekleding die eruit ziet als hout. U profiteert dan ook van de houten uitstraling, terwijl de voordelen van het kunststof behouden blijven. Onder andere de isolatiewaarde en de lage onderhoudstijd blijven gelijk. Hebt u behoefte aan een prijsindicatie? Vul dan het contactformulier in.

Deeplas

Deeplas bouwproductenBij Deeplas kunt u terecht voor diverse bouwproducten. Zo bieden zij gevelbekleding aan, maar ook producten voor de afwerking van kozijnen, dakranden en dakkapellen. De dakrandpanelen van Deeplas zijn onderhoudsarm en hebben een strakke vormgeving. Bent u op zoek naar een dakrandbekleding die er modern en strak uitziet? Bekijk het assortiment van Deeplas dan eens. De artikelen zijn te koop bij menig professional uit Groningen.

ModiWood

Modiwood gevelbekledingEén van de weinige merken die nog echte houten gevel- en dakrandbekleding maakt is ModiWood. Bij ModiWood gebruikt men een speciaal verhitting- en verkoelingproces, waardoor de houten planken een langere levensduur krijgen, en ook de mate van isolatie verbetert. Om de kwaliteit en duurzaamheid van de houten producten te garanderen voldoen alle houtproducten van ModiWood aan de eisen van het PEFC keurmerk.

Kom in contact met een specialist

Woont u in Groningen en bent u op zoek naar een ervaren gevelspecialist die u kan helpen bij het plaatsen van dakrandpanelen? Dan bent u bij ons op de goede plek terecht gekomen. Wij werken samen met een verschillende gevelspecialisten uit het hele land, die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Onze specialisten uit Groningen zorgen snel en vakkundig voor de plaatsing van uw gevel- en dakelementen en rekenen scherpe prijzen. Wilt u weten wat de kosten worden voor een (kunststof) gevelbekleding naar uw wensen? Aarzel dan niet om vandaag nog het contactformulier in te vullen.

kunststof gevelbekleding specialist